Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά συνδικάτα: Στο 26,4% η πραγματική ανεργία

Η TurkStat συγκαλύπτει την αλήθεια 


Αφότου το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TurkStat), ο κρατικός οργανισμός που παράγει επίσημες στατιστικές για τη χώρα, κοινοποίησε τις Στατιστικές του Εργατικού Δυναμικού για τον Σεπτέμβριο, σήμερα 10 Δεκεμβρίου, η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκικής Ένωσης Ερευνών (DİSK-AR) εξέδωσε τη δική της έκθεση.

Το DİSK-AR υπογράμμισε ότι "η ανεργία δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται. Η ανεργία δεν είναι 12,7%, αλλά 26,4%".

Σε ένα δελτίο Τύπου νωρίτερα σήμερα, η TurkStat ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανέργων ηλικίας 15 ετών και άνω μειώθηκε κατά 550 χιλιάδες σε 4 εκατομμύρια 16 χιλιάδες άτομα στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κατά συνέπεια, το ποσοστό ανεργίας ήταν 12,7%, σημειώνοντας μείωση 1,1 εκατοστιαίας μονάδας. 


Τα δεδομένα τους είναι "συγκεκαλυμμένα δεδομένα"

Εκδίδοντας γραπτή δήλωση σε αυτό το πλαίσιο, το DİSK σημείωσε ότι τα στοιχεία που κοινοποίησε η κρατική υπηρεσία για τον Σεπτέμβριο είναι περίπου μια περίοδος κατά την οποία η επιδημία άρχισε να υποχωρεί μετά τους πιο έντονους μήνες του Απριλίου και του Μαΐου και υπήρξε εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας. "Ωστόσο, η άσχημη εικόνα παραμένει στην απασχόληση και την ανεργία", προειδοποίησε το DİSK.

Αναφερόμενο στα στατιστικά στοιχεία του TurkStat, το DİSK επανέλαβε ότι το ποσοστό ανεργίας και οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν από το ινστιτούτο δεν αντικατοπτρίζουν την καταστροφή που προκλήθηκε από την πανδημία στην απασχόληση. Αντιθέτως, συγκαλύπτει αυτήν την καταστροφή.

"Λόγω της απαγόρευσης απόλυσης που ισχύει από τον Απρίλιο του 2020, τα στενά/τυπικά δεδομένα ανεργίας του TurkStat δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα", αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας ότι "τα δεδομένα του TurkStat είναι συγκεκαλυμμένα δεδομένα" τα οποία είναι "προκαλούνται αποκλειστικά από την ανεπάρκεια της τεχνικής υπολογισμού της". 


"Το εργατικό δυναμικό των γυναικών μειώθηκε κατά 7%"

Σε αυτό το πλαίσιο, το DİSK μοιράστηκε τα δικά του στατιστικά για τον Σεπτέμβριο του 2020. Ορισμένα κυριότερα σημεία της έκθεσης είναι τα εξής:

- Η ευρεία ανεργία αυξήθηκε σε 9.500.000 άτομα.
- Το ευρύ ποσοστό ανεργίας ήταν 26,4%.
- Η καταστροφή της αγοράς εργασίας από την επιδημία της COVID-19 και η οικονομική κρίση συνεχίστηκαν και τον Σεπτέμβριο του 2020.
- Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), το DİSK-AR υπολόγισε την πραγματική απώλεια θέσεων εργασίας και την ανεργία που προκλήθηκε από την COVID-19.
- Αναθεωρημένος με την επίδραση της COVID-19, ο αριθμός της ευρείας ανεργίας και της απώλειας θέσεων εργασίας ήταν σχεδόν 10 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2020.
- Το αναθεωρημένο ευρύ ποσοστό ανεργίας και απώλειας θέσεων εργασίας υπολογίστηκε σε 27,6%.
- Η COVID-19 προκάλεσε τουλάχιστον 1.000.706 νέες απώλειες θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο του 2020.
- Η απασχόληση μειώθηκε κατά 733.000 άτομα σε ένα χρόνο.
- Το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε στο 44,1%.
- Ο αριθμός αυτών που εργάζονται μειώθηκε κατά 1.188.000 άτομα κατά το τελευταίο έτος.
- Ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων αυξήθηκε από 630.000 σε 1.402.000.
- Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από την COVID-19: Το εργατικό δυναμικό των γυναικών μειώθηκε κατά 7% και η απασχόληση των γυναικών κατά 5,2%.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]