Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστριακός ΥΠΕΣ: Ισλαμιστές τρομοκράτες πραγματοποίησαν την επίθεση



Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer, χαρακτήρισε ως «Ισλαμιστή τρομοκράτη» τον δράστη της χθεσινής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε άτομα -του δράστη συμπεριλαμβανομένου-, καθώς προ ολίγου ανακοινώθηκε πως άλλο ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του. 

Παράλληλα, επτά θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υγειονομικών αρχών της χώρας που επικαλείται το πρακτορείο APA. συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία, κυρίως με τραύματα από πυροβολισμούς και αμιχές, σημείωσε η εκπρόσωπος. Οι δέκα ασθενείς με μικροτραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία, ήταν βαριά οπλισμένος και έφερε ζώνη με εκρηκτικά, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών. Σύμφωνα με συντάκτη της εβδομαδιαίας εφημερίδας Florian Klenk, που όμως δεν αναφέρει συγκεκριμένη πηγή της πληροφόρησής του, ο δράστης ήταν ένας 20χρονος άνδρας ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βιέννη, με αλβανική καταγωγή. Κατά τον συντάκτη, ήταν γνωστός στις αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών διότι ήταν ένας από τους 90 Αυστριακούς Ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

. «Βιώσαμε μια επίθεση χθες το βράδυ από τουλάχιστον έναν Ισλαμιστή τρομοκράτη», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προ ολίγου, λέγοντας πως ο δράστης ήταν συμπαθούντας του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, θεωρείται ότι υπήρξαν περισσότεροι από ένας δράστης και η έρευνα συνεχίζεται, ενώ κάλεσε τους Αυστριακούς να παραμείνουν στα σπίτια τους. 





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]