Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντα της - Είμαστε έτοιμοι με 60 πλοία



«Εξήντα πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται επί ποδός» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρας σημειώνοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη θάλασσα, τονίζοντας πως «σε στεριά, σε θάλασσα, στον αέρα, τα αεροσκάφη μας (και τα μαχητικά) είναι έτοιμα για να υπερασπιστούν το δίκαιό μας».

«Η μόνη λύση να λυθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου είναι να έρθει η Ελλάδα και να μιλήσει με την Τουρκία, αφήνοντας τους εγωισμούς και τις κακομαθημένες συμπεριφορές», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Αν με δικά σας σύνορα, θέλετε να εγκλωβίσετε μια χώρα που έχει ακτογραμμή 1.870 χλμ, κι αν πείτε πως όλα είναι δικά σας τότε θα προκύπτει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Η Ελλάδα να έρθει να μιλήσουμε να συζητήσουμε να προκύψουν λύσεις με έναν λογικό και συνετό τρόπο μέσω διαλόγου και των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό δεν μπορείτε να μας κάνετε με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο, να αποδεχθούμε την ιδέα του “θα γίνεται πάντα αυτό που εγώ λέω”» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Επίσης, ζήτησε από τους φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στο θέμα των Navtex, «μία νέα πολιτική κυριαρχίας που ασκείται πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο». «Υπάρχει Δίκαιο της Θάλασσας, υπάρχει Διεθνές Δίκαιο. Εάν προσπαθήσετε να περιορίσετε μια χώρα με 1870 χιλιόμετρα ακτής με τα δικά σας σύνορα και να πείτε ότι “όλα είναι δικά μου”, τότε θα υπάρξει πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος, στο Κυπριακό, υπενθύμισε ότι «εγγυητές της Κύπρου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Τουρκία» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο κοινωνίες εκεί, υπάρχει κυριαρχία δύο κοινοτήτων εκεί», ενώ μιλώντας για το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Τουρκίας – Γαλλίας σημείωσε πως «Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι δρόμοι που είναι αδιέξοδοι. Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να θέσουν κανόνες. Δεν εγκαταλείπουμε ούτε παραχωρούμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα. Αναμένουμε ιδιαίτερα από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και χωρίς προκαταλήψεις».

Στην ομιλία του ο Ακάρ παραλλήλισε την Τουρκία με το Ισλάμ και κατηγόρησε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν εχθρότητα με τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους. Χαρακτήρισε μάλιστα τρομοκρατική δράση τη σάτιρα του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Παράλληλα ο Ακάρ, εξήρε την έκταση των τουρκικών δραστηριοτήτων πέραν της Μεσογείου, από την Ουκρανία και τον Κόλπο έως τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]