Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ποτήρι έχει ήδη ξεχειλίσει. Ως εδώ!




Όλοι ξέρουμε τις παθογένειες του ελληνικού πανεπιστημίου, τόσα χρόνια χορτάσαμε από αυτές και μάλιστα με το παραπάνω. Αλλά φτάνει κάποια στιγμή όπου κάποιος πρέπει να πει κάτι, να κάνει κάτι. Δεν υπάρχει περιθώριο πια. Το ποτήρι του παραλογισμού έχει ήδη ξεχειλίσει και εμείς τρέχουμε να μαζέψουμε ότι έχει απομείνει. Γιατί όμως ;

Γιατί πρέπει οι φοιτητές να είναι υποχρεωμένοι να πείσουν την πολιτεία ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν δουλειά σε ένα δυτικό, ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο; Γιατί δεν είναι ήδη αυτονόητο;

Γιατί σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια γυρνούσε το βλέμμα της προς την πλευρά που εκείνη τη στιγμή φαινόταν εύκολη, την πλευρά της αδιαφορίας. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ. Κατάφεραν η ρετσινιά του φοιτητή που «μιλάει», να μην είναι πια ρετσινιά. Να είναι κοινός τόπος, προϋπόθεση και ανάγκη για να πάμε ένα βήμα παραπέρα και μάλιστα σε ένα πολύ δύσκολο ακροατήριο. Και αυτό είναι ένα μικρό πρώτο βήμα.

Ποιά είναι όμως η λύση; Η αλήθεια είναι πως ο φόβος της αλλαγής είναι δικαιολογημένος. Τόσες φορές η πολιτεία μας έχει απογοητεύσει, είτε με αδικαιολόγητη ανά διαστήματα καταστολή είτε με την πλήρη αδιαφορία της. Αλλά το νόημα δεν βρίσκεται στην διαιώνιση των άκρων. Δε γίνεται να κινούμαστε μονίμως μεταξύ ανομίας και αστυνομοκρατίας. Πρέπει κάποτε να επέλθει η επιθυμητή ισορροπία.

Βασίλης Αποστολόπουλος
Liberal




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]