Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μποϊκοτάζ κατά της Γαλλίας για τον “προφήτη” προωθεί η Τουρκία“Οι δηλώσεις στοχοποίησης του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν κατά των μουσουλμάνων και η δημοσίευση σε δημόσια κτίρια των γελοιογραφιών που προσβάλουν τον Προφήτη Μωάμεθ, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και οργή στις ισλαμικές χώρες. Σε πολλές χώρες γαλλικά προϊόντα κατεβαίνουν από τα ράφια και στη θέση τους τοποθετούνται μηνύματα καταγγελίας.

“Στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ που διευρύνονται σαν χιονοστιβάδα σε όλο τον κόσμο, εντάχθηκε και η Τουρκία. Μετά από την ανακοίνωση με τίτλο “Κίνημα Ασφάλειας Τροφίμων” που δημοσιεύτηκε, χιλιάδες άτομα Σ στα social media, ενώθηκαν κάτω από την ετικέτα “Γαλλικό είναι-ποτέ” και στήριξαν την καμπάνια για μποϊκοτάζ σε βάρος των γαλλικών προϊόντων”, αναφέρει η εφημερίδα όργανο του Ερντογάν Yenio Safak.

“Στην Γαλλία ένας δάσκαλος έδειξε σε μαθητές του στο μάθημα, τις καρικατούρες πού είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό Σαρλί Εμπντό και προσέβαλαν τον Προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ και στις 16 Οκτωβρίου βρέθηκε νεκρός με το κεφάλι του κομμένο. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν με δηλώσεις του στοχοποίησε τους μουσουλμάνους, ενώ οι καρικατούρες που προσέβαλαν τον Προφήτη Μωάμεθ αναρτήθηκαν σε κρατικές υπηρεσίες. Μετά από τις εξελίξεις που συνέβησαν αυξήθηκαν οι πιέσεις σε τζάμια και συλλόγους μουσουλμάνων στη Γαλλία όπως και οι απειλές για κλείσιμο με αποτέλεσμα την αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου ενάντια στην ισλαμοφοβία της Γαλλία”, αναφέρει η τουρκοφυλλάδα.

Τουρκικά ΝέαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]