Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουρτς: Nα διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ - Τουρκίας


Τι συζήτησε ο Αυστριακός καγκελάριος με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ
Η Αυστρία ζήτησε και πάλι να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, αίτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει, και η Σλοβακία

Oι τουρκικές παραβιάσεις συζητήθηκαν, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν, οι ομοσπονδιακοί καγκελάριοι της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως αναφέρει στο Twitter ο Aυστριακός καγκελάριος.

Από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη σημειώνεται, ότι στην τηλεδιάσκεψη η Αυστρία ζήτησε και πάλι να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, αίτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει, και η Σλοβακία.


Αλλες τρέχουσες κρίσεις, όπως η κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο, η νέα διαμάχη σχετικά με τη συμφωνία Brexit, η κατάσταση στη Λευκορωσία ή η υπόθεση του Ρώσου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δεν υπήρξαν θέματα της τηλεδιάσκεψης και, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, δεν θα τεθούν κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σε πρόσφατες συνέντευξης του, ο Αυστριακός καγκελάριος κατήγγειλε ότι η χρησιμοποίηση, από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος, είναι «απολύτως ανεπίτρεπτα»

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προειδοποιούσε πως «εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει, και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]