Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μυστικές Διαπραγματεύσεις με IQ Ραδικιού


Εδώ και αρκετές δεκαετίες δίνεται η μάχη της ΑΟΖ ανάμεσα σε μια χούφτα άτομα που έχουν πραγματική γνώση επί του αντικειμένου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει... της μοδός, γιαυτό και ο κάθε ημιμαθής εκφέρει γνώμη και άποψη. Επί της ουσίας όμως, υπάρχουν δύο πραγματικές στρατηγικές: η (αντεθνική) σοσιαλιστική και η (αντισοσιαλιστική) εθνική.

Η σοσιαλιστική στρατηγική λέει ότι οι πόροι που υπάρχουν εντός της Ελληνικής ΑΟΖ δεν ανήκουν στους Έλληνες πολίτες μέσω της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά στις σοσιαλιστικές ελίτ του πλανήτη, οι οποίες θα φροντίσουν έτσι ώστε τα κράτη να διαμορφώσουν αυτές τις ισορροπίες (μετά, ενδεχομένως, από πόλεμο και διαδικασία κάποιου δικαστηρίου ή διεθνούς φόρουμ συνθηκολόγησης) που θα επιτρέψουν τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία αποκλειστικά για αυτές, προφανώς με την ελαχιστοποίηση των εσόδων των εμπλεκομένων κρατών, ιδίως αυτού που έχει τους τίτλους ιδιοκτησίας με βάση το διεθνές δίκαιο.

Όλα αυτά μοιάζουν θεωρίες, ενίοτε συνωμοσίας, που δεν έχουν πρακτική εφαρμογή, γιαυτό και θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε κάποιος πράκτορας μυστικών υπηρεσιών αλλοδαπής χώρας, η οποία το 2019 παρήγαγε λιγότερο από 17,000bbl πετρελαίου ημερησίως.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι αυτός ο πράκτορας κατάφερνε να διεισδύσει στον πυρήνα των ελληνικών υπηρεσιών, όχι μόνο μέσω των media αλλά και ως καθηγητής σε υπηρεσίες ασφαλείας.

Ας υποθέσουμε περαιτέρω ότι αυτός ο πράκτορας παρουσιάζεται ως αυθεντία σε οτιδήποτε και γράφει και ποιήματα.

Για χάρη συντομίας, εφεξής θα τον αποκαλούμε «ο ποιητής».


Ο ποιητής λοιπόν θεώρησε ότι ο μόνος τρόπος για να το παίξει διαιτητής η χώρα του (ήτοι, της οποίας είναι πράκτορας) και να πάρει όλο το πλεόνασμα του παραγωγού των υδρογονανθράκων της περιοχής, είναι να κάνει την Ελλάδα να αποδεχτεί τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Με ποιό τρόπο θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;

Ο ποιητής το βρήκε: θα πούλαγε στα ζώα τη θεωρία «αμοιβαία μη γκρίζες ζώνες».

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, για να μην έχουμε εντάσεις, η Ελλάδα θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί το τμήμα της ΑΟΖ της που δεν διεκδικεί η Τουρκία και, αντιστοίχως, η Τουρκία δεν θα εκμεταλλευόταν το τμήμα της ΑΟΖ της που δεν διεκδικεί η Ελλάδα. Τα (διεκδικούμενα) υπόλοιπα θα έπρεπε να τύχουν εκμετάλλευσης με βάση από κοινού συμφωνία.

Ποιό τμήμα της Τουρκικής ΑΟΖ διεκδικεί η Ελλάδα; Κανένα.

Ποιό τμήμα της Ελληνικής ΑΟΖ διεκδικεί η Τουρκία; Σχεδόν όλο το ουσιώδες ως προς τους υδρογονάνθρακες.

Άρα, σύμφωνα με τη θεωρία του ποιητή, η Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχτεί τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, γκριζάροντας τεράστιο τμήμα της Ελληνικής ΑΟΖ.

Κάπου εδώ είναι που ο αναγνώστης βαριέται και σταματάει να διαβάζει, μιας και θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποιος τόσο ψυχασθενικά φαντασιόπληκτος που θα έπαιρνε αυτή τη θεωρία (και το άρθρο που την αναλύει) στα σοβαρά. Γιαυτό και θα επαναλάβω το σημείο (5) της ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συμφωνίας με την Τουρκία, η οποία διέρρευσε χθες:

«Καμία ενέργεια ΕΕ ότι αφορά έρευνες και γεωτρήσεις σε ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, από τις δύο χώρες.»

Δυστυχώς δεν είναι κάτι που κινείται στον κόσμο της φαντασίας. Είναι πραγματικότητα.

Η θεωρία «οριοθέτησης με βάση αμοιβαία μη γκρίζες ζώνες» είναι η βρώμικη προπαγάνδα ενός... ποιητή, ο οποίος, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας του, δημιούργησε το υπόβαθρο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του διεθνούς σοσιαλισμού και το... γνωστού επιπέδου υπηρεσιακό πόπολο που χτυπάει παλαμάκια στον κάθε Σημίτη-Ροζάκη-Αλιβιζάτο για να ανέβει τους ορόφους του υπουργείου του, πουλώντας την πατρίδα του, έφερε τον όρο αυτό σε χαρτί.

Για... ποιητικούς λόγους δεν θα χαρακτηρίσω «προδότη» όποιον στηρίζει τέτοια στρατηγική.

Θα περιοριστώ στο IQ... ραδικιού που έχει ο ποιητής, σε αντίθεση με το αντίθετο, για το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει.

Το συμπέρασμα για τις μυστικές διαπραγματεύσεις δεν είναι ότι κάνουν κακό: θυμίζω ότι το 2012 με μυστικές διαπραγματεύσεις όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είχαν αποδεχτεί την άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ σε όλο το εύρος της.

Το συμπέρασμα είναι ότι (και) για τις μυστικές διαπραγματεύσεις το εθνικά κρίσιμο είναι το σχέδιο: αν είναι σοσιαλιστικό, όπως αποδείχθηκε ότι συμβαίνει στην κυβέρνηση «είμαι social liberal πρωθυπουργός με σοσιαλιστές υπουργούς» Μητσοτάκη, η πατρίδα κινδυνεύει.

Anaconda



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κάποια στιγμη θα σπάσει ο Βεελζεβούλης που προσκυνάνε το πόδι του και θα δουν τα ραδίκα ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο Μητσοτάκης ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, αφού η Τουρκία "υποτίθεται" την έσπασε και αφού ήταν μυστική; Είναι επιπόλαιος και του ξέφυγαν τα περί συμφωνίας, κάτι που έχει τεράστιο πολιτικό κόστος γι αυτόν; Όχι σε τέτοια παιχνίδια μεγάλα, τίποτα δε γίνεται τυχαία. Το είπε για διχάσει τη ΝΔ. Να κάνει εκλογές με όσους συμφωνούν και θα μείνουν μαζί του και η χυδαία αυτή συμφωνία να ενεργοποιηθεί πάλι με την κυβέρνηση συνεργασίας που μας ετοιμάζει η Γερμανική ελίτ, οι αιώνιοι δήμιοι της Ελλάδος. Ή νομίζετε ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα ο Τσίπρας (ο κύριος "υπάρχουν θαλάσσια σύνορα;") και η Γεννηματά (η κυρία του "θέλουμε συμφωνία" μετά το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού) να την υπογράψουν;

    Νέα Δημοκρατία, διαλύεσαι που διαλύεσαι. Φράξ'του το δρόμο της προδοσίας, πριν ολόκληρη η παράταξη στιγματιστεί στη συνείδηση και στη μνήμη του ελληνικού λαού για πάντα ως η παράταξη (διαλυμένη πλέον) της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ, του νέου '22.
    Οι δήθεν πολεμικές προετοιμασίες στάχτη στα μάτια, χειρότερο... στάχτη στο κρασί για νάρκωση του λαού. Ας έχουν επίγνωση οι Ε.Δ. ότι είναι παίγνιο, πιόνι που το χειρίζονται κατάλληλα, ώστε στο τέλος να καταφέρουν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα, οι τερμίτες που υποδύονται τους Έλληνες.
    Το παιχνίδι ωστόσο έχει κάτι θετικό θετικό για την Ελλάδα, ότι έχει εξελιχθεί σε πόλεμο συμφερόντων Γερμανίας -Γαλλίας και η βοήθεια της Γαλλίας σπάει το "άλλοθι" του Μητσοτάκη, των διαχρονικών Μητσοτάκηδων, ότι "είμαστε αδύναμοι για να τα βάλουμε με την Τουρκία". Και το παιχνίδι έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα γι αυτούς!
    Ο θεός της Ελλάδος βάζει πάντα το χέρι Του. Αν βάζαμε κι εμείς το δικό μας λιγάκι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=S5yrJQQCuI0

    Ακουγοντας το τραγουδι αυτο,η πολιτικη ηγεσια νιωθει ριγος;;;
    Τη νεολαια την αγγιζει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]