Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσαβούσογλου εμφάνισε τη σημαία της Ε.Ε. σε ημισέλινο


Μετά την προβοκάτσια με την σημαία σημειώθηκε το επεισόδιο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο Τσαβούσογλου μιλούσε με τηλεδιάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τη Σενεγάλη, και η πρώτη ένταση στην κουβέντα παρουσιάστηκε, όταν ο Γερμανός Πράσινος ευρωβουλευτής, Ράινχαρντ Μπουτικόφερ, ζήτησε να μην παρουσιάζεται το γραφιστικό του στις οθόνες της αίθουσας. Ήταν μια σημαία τουρκική «αναμεμειγμένη» με μια ευρωπαϊκή και ουσιαστικά η σημαία της Ευρώπης παρουσιαζόταν ως ημισέληνος.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις». Φυσικά, αυτός ο ισχυρισμός του δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Ετσι, μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.



Ωστόσο, το περιστατικό ήταν ικανό για να αντιληφθούν οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα τις προκλητικές διαθέσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. Λίγο αργότερα, ακολούθησε το επεισόδιο με τον Ελληνα ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Θέμα FM 104,6, αναφέρθηκε στο επεισόδιο λέγοντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του. Τότε ο ευρωβουλευτής εξέφρασε διαμαρτυρία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να του απαντά προκλητικά «αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψή μου θα φύγω». Ο κ. Ανδρουλάκης του ανταπάντησε, λέγοντας ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος». Ωστόσο, κανείς δεν πρόλαβε να θέσει οποιοδήποτε ερώτημα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, καθώς συνολικά η ομιλία του έκανε ρεκόρ χρόνου, 42 λεπτά.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, οι Σοσιαλδημοκράτες, θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα την επόμενη εβδομάδα, ώστε να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στη Τουρκία. Ο κ. Ανδρουλάκης παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί στη λίστα κυρώσεων, εφόσον είναι κάτι που έχει αποφασίσει η Ένωση από τον Οκτώβριο, όταν και η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]