Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καρατζαφέρης ρίχνει την κυβέρνηση και πάμε για πτώχευση;


Ο Καρατζαφέρης άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, διατηρεί τους υπουργούς και καταψηφίζει το μνημόνιο…!!! Χαρακτηριστικό της σχετικής του δήλωσης είναι πως αφήνει στον Λουκά Παπαδήμο την δυνατότητα να αποφασίσει για το εάν θα κρατήσει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ... Αποτέλεσμα όλου αυτού; Πάμε για πτώχευση, αφού σε κάποια τέτοια περίπτωση είναι άγνωστο εάν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ –και δεδομένων των διαρροών τους- θα μπορέσουν να στηρίξουν με ικανό αριθμό ψήφων το μνημόνιο της υποταγής.

Ουσιαστικά και εφόσον ο Γιώργος Καρατζαφέρης κινηθεί σε άξονα απομάκρυνσης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε θα πρέπει –με βάση την λογική- να εξαναγκασθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κατανοήσει πως η λογική και η Δημοκρατία θα πρέπει να υπερισχύσουν και να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ανακοινώσει την παραίτησή του, ουσιαστικά δηλαδή να δημιουργήσει πολιτειακό ζήτημα και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Όμως, υπάρχει και το σοβαρότατο ενδεχόμενο η τρόικα να νιώσει απειλούμενη και να αποφασίσει να άρει την οικονομική στήριξή της στην Ελλάδα και να εξαναγκάσει την χώρα σε κήρυξη πτώχευσης. Μπορεί, άραγε, η αποχώρηση Καρατζαφέρη να τα δημιουργήσει όλα αυτά; Μπορεί ο πολιτικός ελιγμός (προ της καταστροφικής για το ΛΑΟΣ κάλπης) να επιβεβαιώσει την προφητεία που λέει πως «θα τραβηχτεί το κεφάλαιο»;

Μπροστά σε έναν τυφώνα εξελίξεων, πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών, αναμένουμε όλοι για το αποτέλεσμα, το οποίο σε καμία περίπτωση με την παρούσα πολιτική σκηνή δεν μπορεί να είναι θετικό.

Οι μέχρι στιγμής σημερινές δηλώσεις Καρατζαφέρη, που δεν δίστασε να δηλώσει πως ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata (ανεπιθύμητος) για την Ελλάδα:

"Τα λάθη και οι ολιγωρίες των κυβερνήσεων έφεραν τη χώρα σε τέτοια κατάσταση που τα προβλήματά της δεν μπορούν να λυθούν από ένα κόμμα. Σας θυμίζω ότι πριν από τρεις μήνες τα δύο μεγάλα κόμματα σε έναν πανικό για εξεύρεση πρωθυπουργού πρότειναν το αξίωμα σε πιθανούς και απιθάνους. Είχε ευτελιστεί ο θεσμός.

Με έχει ενοχλήσει εξαιρετικά, όπως όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η ταπείνωση της χώρας. Μας έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό. Αυτό δεν το ανέχομαι και δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω. "Θα σας δώσουμε λεφτά αλλά θα μας δώσετε και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας" απαίτησε ο Σόιμπλε.

Ο Έλληνας μπορεί να κάνει πεινασμένος, αλλά δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος. Ο εθνικός ύμνος μιλάει για ελευθερία και όχι 40 χρόνια υποταγής που ζητούν οι εταίροι μας για να μας δώσουν βοήθεια.

Φτάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό της Ελλάδας. Εάν θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata για την Ελλάδα".

Το εκβιαστικό δίλημμα ήταν αδιανόητο, επισήμανε, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να υπογραφεί ένα τέτοιο έγγραφο χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

"Οι φορείς, όπως μου έλεγαν, θέλουν εβδομάδες για να αποφανθούν και εγώ έπρεπε να αποφασίσω σε μία ώρα".

Είχε προτείνει, όπως ανέφερε, στους πολιτικούς αρχηγούς, να πάει το θέμα του νέου Μνημονίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόνοια για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι την ημέρα της συνάντησης των αρχηγών άρχισε ψαλίδισμα των μισθών των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Το δεύτερο σημείο εκροής χρημάτων ήταν οι δημόσιες επενδύσεις, επομένως ύφεση. Επομένως ταπείνωση. Δεν είχα λόγους να συνεχίσω τη διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τις έξι να αποχωρήσω και μου είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα προκληθεί αναταραχή στις αγορές".

Πολλοί, όπως ανέφερε, αναρωτήθηκαν τι θέλει να πει ο ποιητής μετά τη δήλωσή του. "Δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας", υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως αν πέσει η Ελλάδα θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες.

"Δεν χρεοκοπούμε. Εάν η Ελλάδα πτωχεύσει γνωρίζουν ότι θα καταρρεύσουν. Θέλουμε και προτείνουμε πενταετή περίοδο χάριτος. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνιμο του Έλληνα. Η Ελλάδα σηκώνει επανάσταση".

"Θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση; Εγώ ξεκαθαρίζω το πλαίσιο που θα κινηθώ. Εάν θέλει να τους κρατήσει ο κύριος Παπαδήμος, αυτό εναπόκειται στον πρωθυπουργό", υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό και κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατόπιν δικού του αιτήματος, με τον διάλογό τους να αφήνει να εννοηθεί αυτό που θα ακολουθούσε στη Συνέντευξη Τύπου.

"Ποιος αέρας σάς φέρνει;" τον ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να απαντά ότι "δεν είναι αέρας, αλλά θύελλα".

Σημειώνουμε, τέλος, πως η συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ίσως να μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις ο "ευλίγιστος" Καρατζαφέρης.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

  1. Ναι κατοπιν εορτης . Το κακο εγινε .Οι ενοχοι θα πληρωσουν .Τα θυματα της προδοσιας , τους περιμενουν και εδω , αλλα και στον αλλο κοσμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν σε σώζει τίποτα Σκ@τοφασίστα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα επρεπε να τα πει τον Μάιο του 2010 πριν την υπογραφη του Μνημονιου 1!
    Πολυ αργα για δακρυα κυριοι πολιτικαντηδες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Για να ρίξεις την "κυβέρνηση" χρειάζεται @@.
      Αυτός δεν έχει ΕΙΝΑΙ!

      Διαγραφή
  4. παροτι συμφωνω για τη ευλυγισια του Καρατζαφερη δε μπορω να μη παραδεχτω 1ον.τα λεει καλα με ανεση λογου και κυριως χωρις χειρογραφο 2ον.μες τη σκοτεινια των ημερων ειπε ενα μη φοβαστε δε πτωχευουμε 3ον εστω και αν το κανει για ψηφους [πολιτικος ειναι αλλωστε],ελισσεται,αγωνιζεται για το κομμα του και τις πεποιθησεις του και αυτο δεν ειναι κακο,δεν ειναι σαν κατι μαμοθρεφτα απειρα παιδαρελια και ο νοων νοειτω,οσο για την ομαδα του την ελεγχει απολυτα.
    Θεωρω οτι κερδισε με αυτη του την εμφανιση και θα φανει.Πεταξε το μπαλακι στο Παπαδημο για τους υπουργους του [αν θελεις διωξτους],δε ψηφιζει αλλα στηριζει,εστειλε και εμμεση απειλη στην Ευρωπη..
    Παλαιος πολιτικος με πειρα,φερθηκε σαν αντρας και οχι σα χεσμενο παληκαρακι και σε τετοιες δυσκολες περιοδους που περναμε η πειρα ειναι αναντικαταστατη μη ξεχναμε αλλωστε οτι εχει θητευσει στα νιατα του στην αλλη *μουρη* το Μητσοτακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προτιμουσα να ελισσεται για το συμφερον της πατριδας του και οχι μονο για το κομμα του!
      Οσο για τις πεποιθησεις του,απο την στιγη που ψηφισε ανερυθριαστα το Μνημονιο 1, ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του!
      Ενω μεχρι και προχθες ελεγε οτι ψηφιζει τα μετρα,τελικα εκανε αλλη μια κωλοτουμπα διοτι πλεον αντιλαμβανεται οτι δεν (ξανα)μπαινει στην Βουλη!
      Αυτα που ισχυριζεται σημερα γιατι δεν τα ανεφερε τον Μάιο του 2010?
      Γιατι σημερα δεν ψηφιζει για την "σωτηρια της χωρας"??
      Καιροσκοπος και απατενας που στηριχθηκε οντως παμπονηρα σε εθνικα θεματα και λαθρομεταναστευση για ψηφοθηρια και τιποτ'αλλο!!

      ΓΜ

      Διαγραφή
  5. Η προφητεια λεει 'το παγκοσμιο κεφαλαιο'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι και να κάνει ο κωλοτούμπας και το "σινάφι" του ο κόσμος πλέον δεν ξεχνάει τις πράξεις του. Θα πάρει κι αυτός ότι του αξίζει από την ζωή και τους πολίτες της χώρας μας.

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κινδυνολογείτε κυριε Κωνσταντίνε...περι πτώχευσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ βλακας ο Σαμαρας! Ο Καρατζαπαιρνεις του τραβηξε κυριολεκτικά το χαλι κατω απο τα ποδια και οσον ουπω η Ντορα θα πάρει τη Νεα Δημοκρατια. Η εκδικηση του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ δι΄αντιπροσωπου!!!!Με ΠΟΛΑΝ θα μοιαζει η ΝΔ ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατι ειπε ο προδοτης για αλλες δυναμεις , (μη Ελληνικες;)
    Θα πρεπει να 'συνετισουν' τον Αγωνιζομενο Ελληνα .
    Μηπως τα κανει ολα αυτα τα 'πατριωτικα' για να προκαλεσει ανωμαλια και να μπει το σχεδιο μπρος για τα καλα ;
    Αρχισαν τα οργανα .
    Καλη "διασκεδαση" και καλη ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλύτερα χωρίς μέτρα και ας μας πτωχεύσει η τρόικα. Θα μάθουμε στην αυτάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην ΄΄ανησυχείτε΄΄ αυτή η χώρα παρότι έχει γεννήσει μεγάλους ήρωες έχει ξεβράσει και πολλούς εφιάλτες πρόθυμους που χωρίς κανένα ενδοιασμό και χωρίς να δώσουν τη δυνατότητα στο λαό (αυτόν που υποτίθεται ότι υπηρετούν) να εκφράσει την άποψή του θα ψηφίσουν όχι μόνο αυτό το μνημόνιο αλλά και τα επόμενα που θα ακολουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Ευλίγιστος" δεν λες τίποτα. Τέτοια λυγερή μέση, σκύψιμο πρός τα μπρος (και προς όπου αλλού χρειαστεί) και σβελτάδα δεν ξανάγινε. Πρώτα σκύψαμε προς τα μπρος να υπογράψουμε το μνημόνιο. Μετά σκύψαμε στο πλάι με τρόπο και με ένα πηδηματάκι βρεθήκαμε να κυβερνάμε. Και τώρα, με άλλο ένα πηδηματάκι προς τα πίσω, την κάνουμε α λα γαλλικά και τινάζουμε το τσίρκο στον αέρα.

    Πρώτα απ' όλα, ένα μπράβο στον Κωνσταντίνο για το διορατικό άρθρο και την ομιλούσα φωτογραφία. Άντε κι ένα κέρασμα στον Λιακόπουλο γιατί αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια μας σήμερα το προείδε εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πρόβλημα το έχει το αφεντικό του ο Μητσοτάκης.
    Ο Μητσοτάκης έχει πρόβλημα με τα μπλογκς και απλά έβαλε τον υπάλληλο του να τα βρίζει και να τα απειλεί.
    Ο Μητσοτάκης είναι αυτός, ο οποίος ετοιμάζεται για επικίνδυνα "άλματα" και φοβάται την ανεξέλεγκτη ενημέρωση του κόσμου.
    Ο Μητσοτάκης είναι αυτός, ο οποίος ετοιμάζεται για τη μεγάλη προδοσία και φοβάται τις αποκαλύψεις.

    Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά,
    για να καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται.

    ----------------------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=rcaf23pp1f0&context=C33512b3ADOEgsToPDskIuLUMSzXtzLINoD5dLzhPx

    fnous-ΕΑΜ β'- ΠΡΟΣΟΧΗ..Οι προδότες πάνε χέρι-χέρι.

    link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο για τον οποίο επιτέθηκε ο «μποντιμπιλντεράς» στα μπλόγκς;

    Κατάλαβε γιατί όλοι αυτοί τρέμουν τα μπλογκς;

    Τα μπλογκς δεν είναι σαν τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων, τα οποία θα προστατεύσουν τους προδότες και θα "παραμυθιάσουν" τον λαό.
    ----------------------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=rcaf23pp1f0&context=C33512b3ADOEgsToPDskIuLUMSzXtzLINoD5dLzhPx

    fnous-ΕΑΜ β'- ΠΡΟΣΟΧΗ..Οι προδότες πάνε χέρι-χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]