Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CNN: Ο Τραμπ χαρακτήρισε “ηλίθια” τη Μέρκελ…


Δημοσίευμα του CNN αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ μιλούσε σχεδόν «σαδιστικά» σε ηγέτιδες κρατών όπως η Μέρκελ και η Μέι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να επιτέθηκε σε ηγέτες χωρών-συμμάχων των ΗΠΑ, φτάνοντας μάλιστα να χαρακτηρίσει «ηλίθια» τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο τον Λευκό Οίκο και πηγές με γνώση των ιδιωτικών συνομιλιών. Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε σε ορισμένες γυναίκες-αρχηγούς κρατών με όρους «σχεδόν σαδιστικούς», όπως ανέφεραν αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται.

Ειδικά για τη Μέρκελ φέρεται να τη χαρακτήρισε «ηλίθια» και να την κατηγόρησε ότι «την έχουν “στην τσέπη” τους οι Ρώσοι». Ο Τραμπ φέρεται επίσης να χαρακτήρισε «ανόητη» και άνευρη και τη Βρετανίδα πρώην πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, μιλώντας για το Brexit, το NATO και τη μεταναστευτική πολιτική, σύμφωνα με μια πηγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τερέζα Μέι εμφανίστηκε «αγχωμένη και νευρική» στα σχόλια του Τραμπ, ενώ η Μέρκελ ήταν «ήρεμη και ατάραχη». Ωστόσο, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι οι κλήσεις ήταν «τόσο ασυνήθιστες» και «επιθετικές» που η γερμανική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να κρατήσει το περιεχόμενό τους μυστικό και να μειώσει τον αριθμό των αξιωματούχων που παρακολουθούν αυτές τις συνομιλίες.


Πηγές με γνώση του περιεχομένου των τηλεφωνικών συνομιλιών ισχυρίστηκαν ότι ο Τραμπ συνηθίζει να εκφοβίζει κι άλλους ηγέτες της Δύσης, όπως τον Γάλλο Εμανουέλ Μακρόν, τον Καναδό Τζάστιν Τριντό και τον Αυστραλό Σκοτ Μόρρισον. Σύμφωνα πάντα με το CNN, ο Τραμπ αρέσκεται να χλευάζει τους προκατόχους του, ιδίως τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζορτζ Μπους.

Φέρεται να είπε, μάλιστα, στους παγκόσμιους ηγέτες ότι ο ίδιος είναι εξυπνότερος και «ισχυρότερος» από τους «βλάκες» και «αδύναμους» που βρίσκονταν στο Οβάλ Γραφείο πριν τον ίδιο. Ο Τραμπ φέρεται επίσης να ήταν τόσο κακά πληροφορημένος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, «υπερτερούσε» σε τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκούσε έλεγχο πάνω του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN περιέγραψαν τη συνολική συμπεριφορά του Αμερικανού Προέδρου στις τηλεφωνικές συνομιλίες με ξένους ηγέτες ως «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών» λόγω του πόσο απροετοίμαστος ήταν, καθώς και γιατί συχνά φαινόταν να ακολουθεί την προσωπική του ατζέντα κι όχι τα εθνικά συμφέροντα.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι ίδιες πηγές παραδέχθηκαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου ο Τραμπ ενήργησε «υπεύθυνα και προς το εθνικό συμφέρον». Από τη μεριά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Τραμπ είναι παγκόσμιας κλάσης διαπραγματευτής και συνεχώς προωθεί τα συμφέροντα της Αμερικής στην παγκόσμια σκηνή.

Sputnik


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]