Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Η Αλβανία βάζει μπροστά τους απογόνους των εγκληματιών Τσάμηδων…”


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος Ανδρέας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Όσοι σπεύδουν ασυλλόγιστα για να γίνη μέλος της Ευρωπαικής Ενώσεως η Αλβανία, ας κοιτάξουν προσεκτικά τα γεγονότα, που διαδραματίσθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του φετινού Ιουνίου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

“Έτσι, με ένα ρεσιτάλ ανθελληνικών προκλήσεων εις βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας της Βορείου Ηπείρου, ξεκίνησαν από τα Τίρανα και ολοκληρώθηκαν κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα οι εκδηλώσεις για να … «τιμηθούν» τα 76 χρόνια από την δήθεν «Γενοκτονία των Τσάμηδων», που διέπραξε η … Ελλάδα! Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικά χρόνια, το επίσημο κόμμα των «Τσάμηδων» στην Αλβανία, καθώς και πολλές άλλες οργανώσεις, διοργανώνουν κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, εβδομάδα αφιερωμένη στην δήθεν «Γενοκτονία των Τσάμηδων».

“Παράλληλα, προβάλλουν με επιμονή τα αιτήματά τους για … επιστροφή των «περιουσιών τους» και για ελεύθερη μετακίνηση στην Ελλάδα. Όμως τα εν λόγω «αιτήματα» συνοδεύονται από παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων, καθώς και από ένα κύμα προπαγάνδας, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και δεκάδων ιστοτόπων, που λειτουργούν από σχετικές Οργανώσεις σ’ όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων – που μεταφέρθηκαν στην Κονίσπολη κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα – είναι οι εμπρηστικοί λόγοι του Σπετίμ Ιντρίζι, προέδρου του κόμματος των «Τσάμηδων», ο οποίος καταφέρθηκε με μένος εναντίον των Βορειοηπειρωτών, ειδικά για το ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού με βάση τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό.


“Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της λειτουργίας των Ελληνικών Στρατιωτικών Νεκροταφείων. Εδήλωσε δε, ότι τα επόμενα χρόνια θα αναλάβη διεθνή εκστρατεία, ώστε να ακυρωθή η παραπάνω απογραφή! Οι εκδηλώσεις για την «Γενοκτονία των Τσάμηδων» προβάλλονται εκτενώς σε μερίδα του Τουρκικού Τύπου, με τίτλους όπως: «η Ελληνική Γενοκτονία»(!), και με φράσεις όπως: «οι Έλληνες όπου βρέθηκαν κακοποίησαν τους μουσουλμάνους»(!). Να σημειωθή ότι τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου έχουν αναδημοσιευθή και από έγκυρους και αξιόπιστους ιστότοπους της Αλβανίας.

“Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, διερωτώμαι εναγωνίως: Μήπως θα πρέπη να σταματήση η διαμάχη του πολιτικού μας κόσμου γύρω από το σκάνδαλο της Novartis και να σκεφθούν όλοι μαζί από κοινού τι πρέπει να πράξουν ενάντια στις μεθοδεύσεις της Αλβανίας, η οποία βάζει μπροστά τους απογόνους των εγκληματιών «Τσάμηδων» ενώ η ίδια, χωρίς να φαίνεται (όπως νομίζει), απεργάζεται τον αφανισμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών; Τα γεγονότα τρέχουν. Ας τρέξουμε και μείς, για να προλάβουμε τα χειρότερα, που είναι βέβαιο ότι θα έλθουν, εάν συνεχισθή η αδράνειά μας. Αδελφοί μου, συνέλληνες, «εσχάτη ώρα εστί». Και, πάντως, με τέτοιες συνθήκες, δεν πρέπει με κανένα τρόπο η Αλβανία να γίνη μέλος της Ευρωπαικής Ενώσεως».

Himara


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]