Πάρτε βοήθεια από την Κίνα
Ζητήστε τώρα βοήθεια σε τεχνογνωσία αντιμετώπισης του κορωναϊού και σε υλικά από την Κίνα. Σε άλλες εποχές, τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν "Ελλάς - Γαλλία, συμμαχία" ή "πάρτε βοήθεια από τη Μόσχα".
Τώρα, την εποχή της επιδημίας,καλές είναι οι επικλήσεις της πρέσβεως της Κίνας στην Αθήνα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στον Αριστοτέλη ότι "η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα", και οι διακηρύξεις περί της φιλίας των δύο λαών, ωραίες και οι φωτογραφήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με φόντο το κινέζικο αεροσκάφος με την υγειονομική βοήθεια, πρόσφατα, αλλά ακόμα καλύτερα είναι να ζητήσει η Αθήνα από το Πεκίνο την έμπρακτη συμβολή του στην καταπολέμηση του ιού.
Ετούτη την ώρα που -και- η Ελλάδα δοκιμάζεται, η Κίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ισχυροποιήσει θεαματικά τις οικονομικές και πολιτικές θέσεις της στη χώρα μας, καλείται να δείξει εμπράκτως τη στήριξή της. Γι' αυτό, όμως, απαιτείται η ίδια η κυβέρνηση να της το ζητήσει. Και μάλιστα επιτακτικά.
Η Κίνα, η οποία έχει πολύτιμη τεχνογνωσία από την καταπολέμηση του ιού στις πόλεις της, όπου, ως όλα δείχνουν, εκεί πρωτο-εκδηλώθηκε η επιδημία, ήδη βοηθά σημαντικά χώρες όπως η Ιταλία, η Σερβία και άλλες.
Είναι η στιγμή για να κατανοήσει και το Πεκίνο ότι δεν αρκεί να δρέπει μόνον οικονομικά οφέλη από τη χώρα μας, αλλά, εφόσον πράγματι επιθυμεί να οικοδομήσει περαιτέρω στενές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να το δείξει στην πράξη.
Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό ότι η Αθήνα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των σημαντικών ανοιγμάτων που έχει κάνει προς το Πεκίνο, έχει υποστεί απίστευτες επιθέσεις από ισχυρούς κύκλους της Δύσης, καθώς και από πλειάδα μεγάλων Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης.
Άραγε, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Πεκίνο να στηθεί "αερογέφυρα" μεταξύ Κίνας και Ελλάδας; 'Η αρκείται σε "παράτες", όπως η πρόσφατη της αποστολής κινέζικου υλικού προς τη χώρα μας;
Τώρα είναι η ώρα για να φανεί εάν οι πολυδιαφημισμένες επισκέψεις του νυν πρωθυπουργού, Κ.Μητσοτάκη, προηγουμένως του Α.Τσίπρα, και πιο πριν του Α.Σαμαρά, στην Κίνα, εκτός του οικονομικού, θα κεφαλαιοποιήσουν και άλλα μεγάλης σημασίας "αντισταθμιστικά οφέλη".
Εκτός κι' αν η Αθήνα φοβάται μην της τραβήξουν το αυτί οι Δυτικοί "εταίροι", ή, την επόμενη ημέρα ζητήσουν και νέα "ανταλλάγματα" οι Κινέζοι. Κάτι που, μάλλον, δεν δείχνουν και τόσο διατεθειμένοι να κάνουν, αφού είναι ήδη τόσο στριμωγμένοι από τις επικοινωνιακές επιθέσεις που δέχονται από τις ΗΠΑ, με τα περί "κινεζοϊού", που το μόνο που ζητούν, είναι να δείξουν διεθνώς το πρόσωπο του "καλού Σαμαρείτη".
Οι Ιταλοί, πάντως, δεν διερωτήθηκαν ούτε για μια στιγμή αν θα δεχτούν βοήθεια από την Κίνα, και πολύ περισσότερο από τη Ρωσία και την Κούβα.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια, ανεξαρτήτως των ευθυνών που υπάρχουν για την εκδήλωση του κορωναϊού, και τις σκληρές γεωπολιτικές και οικονομικές αντιπαραθέσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όταν ξεπεραστεί αυτή η υγειονομική κρίση.
Στη Σερβία
Για την εμπλοκή των Κινέζων στην αντιμετώπιση του ιού, ενδιαφέρον έχει μια ανάρτηση που έκανε στα social media ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου, Νίκος Πέλπας, στο Βελιγράδι.
"Οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες -έγραψε- πρότειναν στη Σερβία επιθετική τακτική για την καταπολέμηση του κορωναϊού. Αρχίζουν μαζικά τεστ.
Μέχρι τώρα γινόταν αυτό που γίνεται στην Ελλάδα μόνο αν είχες συμπτώματα και μετά από τηλεφωνήματα δέχονταν να σου κάνουν το τεστ.
Οι Κινέζοι πρότειναν ενδιαφέροντα πράγματα: είπαν ότι είναι λάθος η τακτική που ακολουθεί η Ευρώπη δηλαδή η αμυντική, πρότειναν αντεπίθεση που σημαίνει μαζικά τεστ στον πληθυσμό για να εντοπιστούν και οι ασυμπτωματικοί και να απομονωθούν όπως και να λαμβάνουν θεραπεία.
Επίσης στην οργάνωση του συστήματος υγείας, για να ανασάνουν τα νοσοκομεία αναφοράς, πρότειναν να υπάρξουν τρία επίπεδα αντιμετώπισης των προσβληθέντων από τον ιό. Οι βαριά ασθενείς σε τέσσερα νοσοκομεία, όσοι είναι πιο ελαφρά διασπορά στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας σε ειδικούς θαλάμους. Οι εντελώς ασυμπτωματικοί στο σπίτι με θεραπεία και γιατρούς που θα τους επισκέπτονται, ενώ όσοι βρίσκονται σε αρχικό στάδιο στα κλειστά στάδια και τις φοιτητικές εστίες που θα διαμορφωθούν σε νοσοκομεία και θα έχουν ιατρική φροντίδα.
Πρότειναν επίσης να μην χρησιμοποιούν τα κοκτέιλ διαφόρων φαρμάκων όπως γίνεται στην Ευρώπη αλλά μόνο χλωροκίνη. Ήταν ενδιαφέρουσα συνέντευξη!"
AntiNews
Υπάρχει κάποιο λινκ για τις δηλώσεις των Κινέζων; η κινίνη είναι τοξική για άτομα με έλλειψη του ενζύμου G6PD. Διάβασα άλλο άρθρο των Κινέζων.
ΑπάντησηΔιαγραφήA total of 199 patients with laboratory-confirmed SARS-CoV-2 infection underwent randomization; 99 were assigned to the lopinavir–ritonavir group, and 100 to the standard-care group. Treatment with lopinavir–ritonavir was not associated with a difference from standard care in the time to clinical improvement (hazard ratio for clinical improvement, 1.24; 95% confidence interval [CI], 0.90 to 1.72). Mortality at 28 days was similar in the lopinavir–ritonavir group and the standard-care group (19.2% vs. 25.0%; difference, −5.8 percentage points; 95% CI, −17.3 to 5.7). The percentages of patients with detectable viral RNA at various time points were similar. In a modified intention-to-treat analysis, lopinavir–ritonavir led to a median time to clinical improvement that was shorter by 1 day than that observed with standard care (hazard ratio, 1.39; 95% CI, 1.00 to 1.91). Gastrointestinal adverse events were more common in the lopinavir–ritonavir group, but serious adverse events were more common in the standard-care group. Lopinavir–ritonavir treatment was stopped early in 13 patients (13.8%) because of adverse events.
A Trial of Lopinavir–Ritonavir in Adults Hospitalized with Severe Covid-19 | NEJM
www.nejm.org