Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: 410 συλλήψεις για αναρτήσεις περί κορωναϊού


Η Τουρκία συνέλαβε 410 ανθρώπους, επειδή έκαναν «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την επιδημία του νέου κορωναϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Όπως υποστήριξε σχεδόν 2.000 λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταυτοποιήθηκαν να ανεβάζουν προκλητικές αναρτήσεις σχετικά με την επιδημία, με αποτέλεσμα 410 άνθρωποι να τεθούν υπό κράτηση «για απόπειρα πρόκλησης αναταραχής». Σύμφωνα με τον ίδιο, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ορισμένες τις συλλήψεις έγιναν για να αναρτήσεις που έδειχναν νεαρούς να χλευάζουν ηλικιωμένους που βγήκαν έξω, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.


Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών επαίνεσε τους Τούρκους, σύμφωνα με το πρακτορείο, επειδή συμμορφώνονται με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκαν για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της νόσου και σημείωσε ότι αυστηρότερα μέτρα, όπως η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ενδέχεται να μην χρειαστούν.

Η Τουρκία έκλεισε σχολεία, καφετέριες και μπαρ, απαγόρευσε τις μαζικές προσευχές, ακύρωσε αθλητικούς αγώνες και ανέστειλε πτήσεις. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα ανέρχεται σε 1.872, ενώ 44 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ο Σοϊλού σημείωσε ότι αφότου επιβλήθηκαν οι περιορισμοί, ο αριθμός των επιβατών των λεωφορείων εντός των πόλεων κατέγραψε πτώση 83% και η κυκλοφορία στους δρόμους σε 15 μεγάλες πόλεις μειώθηκε κατά 65%. «Έως τώρα, οι πολίτες μας συμμορφώνονται, στον ύψιστο βαθμό, με όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Αυτό είναι καλό για εμάς» τόνισε ο Σοϊλού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 24.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]