Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι τον θέλετε τον Σωτήρη Τσιόδρα; Εξαφανίστε τον τώρα


Μάθαμε να είμαστε μη κανονικός λαός με μη κανονικούς πολιτικούς, αξιωματούχους, επιστήμονες, επαγγελματίες. Κι έρχεται ο κάθε Τσιόδρας να μας χαλάσει αυτό που χτίσαμε τόσα χρόνια

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποθεώνεται με τέτοιο τρόπο ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τέτοιες αγιογραφίες δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα.

Αν αύριο αποφάσιζε να βάλει για πρωθυπουργός, μέχρι και 80% ποσοστό θα έπαιρνε. Όχι ότι θα έκανε κάτι τέτοιο, είναι σοβαρός άνθρωπος για να μπλέξει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας κανονικός πολίτης, ένας κανονικός επιστήμονας, με γνώση του αντικειμένου του, με σοβαρότητα, με χρήση των λέξεων με λακωνικό τρόπο, συνεσταλμένος και απόλυτα σταθερός στο τρόπο που μας ηρεμεί ή ανάλογα μαν κινητοποιεί, να γίνεται ήρωας.

Και το λέω αυτό γιατί μια χώρα που έχει μάθει να είναι χύμα, ένας λαός που έχει εκπαιδευτεί να είναι «ό,τι να ’ναι», μια κοινωνία εθισμένη στον ωχαδερφισμό, την ψευτομαγκιά και τη λαμογιά ξαφνικά ανακαλύπτει ότι υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι ανάμεσά μας.

Βέβαια, ακόμη και για επιστήμονες σαν τον Τσιόδρα πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που τους «χαλάει τη μανέστρα». Είναι κάποιοι από αυτούς που ακούνε για «άξιους» και βγάζουν σπυράκια.

Είναι κάποιοι που τους λες «Χάρβαρντ» και σου λένε… Εξάρχεια. Είναι κάποιοι που έχουν αποθεώσει το τίποτε και πιστεύουν ακόμη ότι η καριέρα είναι κακό πράγμα, ότι η αριστεία είναι ρετσινιά.


Η αλήθεια είναι ότι δεν μας αξίζει ο Τσιόδρας και όλοι οι άγνωστοι «Τσιόδρες» αυτής της χώρας. Θέλουμε να έσονται πρώτοι οι τελευταίοι, θεωρούμε ότι η αμορφωσιά ή ημιμάθεια είναι προσόν που πρέπει να επιβραβεύεται γιατί… τους το χρωστάει η κοινωνία.

Ο ελληνικός λαός δεν έπρεπε να αποθεώνει τέτοιους ανθρώπους γιατί απλά θα έπρεπε να είναι έτσι οι περισσότεροι.

Όταν, όμως, έχεις μάθει να στηρίζεις και να επιβραβεύεις τους ακριβώς αντίθετους από τον Τσιόδρα πολίτες, ξαφνικά σου έρχεται αυτός ο σοβαρός τυπάκος με τα γυαλιά και την ντροπαλοσύνη και σε ξαφνιάζει.

Θα ήθελες έναν βαρύμαγκα να κάνει ενημέρωση κρατώντας το τσιγάρο του στο χέρι, ρίχνοντας τον καπνό στα μούτρα σου και μιλώντας σου για τον καρκίνο στον πνεύμονα λες και είναι μια απλή γρίπη.

Θα επιθυμούσες να σε καθησυχάζει ένας τυπάρας, Ελληνάρας που θα στρίβει το μουστάκι του, θα ρίχνει τις χριστοπαναγίες του κατά του κοροναιού ή της… παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που τον γέννησε γιατί θέλει να αφανίσει τους αντιπαραγωγικούς γέρους.

Θα ήθελες έναν «επιστήμονα» των τηλεπαραθύρων που θα πούλαγε «γνώσεις» και αυτάρεσκα θα σήκωνε το γιακά του σακακιού του λέγοντας μ’ εκείνο το λάγνο, μάγκικο και σνομπ βλέμμα «ουάου, σε έχω κοροναϊέ, γιατί εγώ μόνο ξέρω πώς θα σε νικήσω».

Εχεις συνηθίσει τόσα χρόνια το λαμόγιο επιστήμονα, τον ξεπουλημένο, πολιτευτάκο που σου τάζει θέση στο Δημόσιο κι εξουσία. Κι έρχεται ο κάθε Τσιόδρας να σε ταρακουνήσει και να αναρωτηθείς: «Βρε μπας και είναι εξωγήινος;»

Αμόρφωτοι και μορφωμένοι

Εχεις μάθει να σε κυβερνούν αμόρφωτα παιδαρέλια που γεννήθηκαν στους δρόμους της φωτιάς και ξέχασαν να μάθουν τα βασικά για τη ζωή.

Ή να σε διοικούν «μορφωμένοι» με πτυχία και περγαμηνές αλλά χωρίς καμιά αίσθηση της κοινωνίας, των πολιτών, των αναγκών των ανθρώπων. Βγαλμένοι από γυάλες, αποστειρωμένοι πολιτικοί ταγοί που δεν έχουν περπατήσει ποτέ χωρίς προστασία. Που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο και σου κουνάνε το δάκτυλο για την εργασία.

Εχεις μάθει ότι θα πας σχολείο, θα παπαγαλίσεις, θα πάρεις… κουτσά – στραβά ένα πτυχίο από το πανεπιστήμιο των καταλήψεων, θα πάς στον «μπάρμπα στην Κορώνη» και θα σε κάνει δημόσιο υπάλληλο. Ή… κομματικό στέλεχος και νταραβεριτζή στις πλατείες πέριξ της Βουλής.

Εχεις μάθει ότι εκείνοι που θέλουν να προοδεύσουν, να γίνουν Τσιόδρες ή κάτι άλλο καλύτερο, θα πρέπει να σηκωθούν και να φύγουν από τη χώρα. Και να προσφέρουν το μυαλό τους και το ταλέντο τους σε κάποιο άλλο κράτος. Κι αυτό έχεις μάθει να το θεωρείς κανονικό.

Εσύ που τώρα αποθεώνεις τους «στρατηγούς» της μάχης, είσαι ο ίδιος που την κοπανάει από τα διόδια. Ο ίδιος που οδηγεί στη ΛΕΑ γιατί έτσι γουστάρει.

Ο ίδιος είσαι που ανέχεσαι τους απατεώνες, που δεν κόβεις απόδειξη ή δεν ζητάς γιατί σου κάνουν έκπτωση. Αλλά ζητάς από το κράτος να σου προσφέρει υγεία και παιδεία τζάμπα.

Είσαι ο ίδιος που άμα χιονίζει απαιτείς από τον δήμο να έρθει να σου καθαρίσει το πεζοδρόμιο για να περάσεις και αυτός που θα πατήσεις επί πτωμάτων και θα χαρείς με την τραγωδία του άλλου, μόνο και μόνο γιατί εσύ την έβγαλες καθαρή.

Ακούμε τις τελευταίες ώρες κάποιους να λένε: «Μη διχάζετε τον κόσμο, χρειάζεται ομοψυχία στον πόλεμο, μην κάνετε κριτική στον ελληνικό λαό, έχει και τα καλά του», και άλλα τέτοια.

Πληρώνουμε όλους αυτούς

Όχι, σε τέτοιες εθνικές κρίσεις πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί πληρώνουμε όλους αυτούς που εμποδίζουν την Ελλάδα να πάει μπροστά. Ολους εκείνους που κάνουν τα παιδιά τους σαν τα μούτρα τους. «Μαγκάκια» στην πλάτη του άλλου, «ωχαδερφιστές» με την ανοχή της κοινωνίας, εξυπνάκες που καταστρέφουν τη χώρα.

Απ’ όλους αυτούς, λοιπόν, περιμένουμε τώρα να γίνουν κανονικοί άνθρωποι; Περιμένουμε να αποθεώσουν τον Τσιόδρα; Περιμένουμε να πάρουν το μάθημά τους από μια κρίση που θα αφήσει για χρόνια αγιάτρευτες πληγές;

Όχι, όλους αυτούς θα συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε. Θα τους ξαναψηφίσουμε να πάνε στη Βουλή, θα δώσουμε βήμα στους απατεώνες που πουλάνε μαντζούνια για τις αρρώστιες και ψευτοοικονομικές θεωρίες για το πώς θα ορθοποδήσει η Ελλάδα.

Θα τους χειροκροτήσουμε ξανά ή θα επικροτήσουμε όσα λένε στα τηλεπαράθυρα της αποχαύνωσης.

Γιατί έτσι έχουμε μάθει. Ποιος είναι ο Τσιόδρας που ήρθε να χαλάσει τη ραστώνη μας; Τη συνήθειά μας; Το ελληνικό… ταπεραμέντο μας;

Ποιος είναι αυτός ο τυπάκος με τα πατομπούκαλα, τα 7 παιδιά, την ευγένεια και τη συστολή που ήρθε να ταράξει τη μαγκιά μας και τον «έτσι μ’ αρέσει» χαρακτήρας μας;

Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι τύποι. Δεν τους αντέχουμε γιατί είναι από άλλο πλανήτη.

Βασίλης Σ. Κανέλλης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]