Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία δεσμεύει μάσκες και γάντια που προορίζονται για την Ελλάδα;


Μπροστά σε μια απρόοπτη εξέλιξη έχουν βρεθεί επιχειρήσεις και χώρες που επιχειρούν να προμηθευτούν ιατρικό υλικό για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν λόγω κορωναϊού αλλά αυτό πρέπει να παραληφθεί μέσω της Γερμανίας.

Ελληνικές εταιρίες επιχειρούν να κάνουν από την Κίνα εισαγωγή υλικού όπως μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες καθώς υπάρχει τρομερή έλλειψη στα δημόσια νοσοκομεία και αναζητούνται προμήθειες επειγόντως. Οι Κινέζοι προμηθευτές διαθέτουν επαρκείς ποσότητες όμως καθώς η πύλη εισόδου των εμπορευμάτων στην Ε.Ε. είναι κυρίως γερμανικά αεροδρόμια και μεταφορικές εταιρίες, το υλικό αυτό δεσμεύεται από τις γερμανικές αρχές για να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες, αναφέρουν στους Έλληνες αντιπροσώπους των παρα-φαρμακευτικών προϊόντων.

Αυτό που συστήνουν οι Κινέζοι είναι απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, όμως απευθείας σύνδεση με την Κίνα δεν υπάρχει ενώ οι αερομεταφορές έχουν, σχεδόν καταρρεύσει. Άλλωστε, με απευθείας πτήση της Air China παραλήφθηκε πρόσφατα υλικό 18 τόνων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.


Απαγόρευση εξαγωγών στη Γερμανία - Ίδιο «κρούσμα» στην Τσεχία

Η Γερμανία μετά την επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωναϊό έχει απαγορεύσει πλήρως την εξαγωγή ιατρικού υλικού, ακόμη και για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

Αντίστοιχο περιστατικό πάντως έχει καταγραφεί και στην Τσεχία. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Republica, μεγάλη ποσότητα με μάσκες, προερχόμενες από την Κίνα με προορισμό την Ιταλία και ενδιάμεσο σταθμό την Πράγα, δεσμεύτηκαν από τις τσέχικες αρχές για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας.

Μάλιστα, η Τσεχία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ότι ήταν προϊόν μαύρης αγοράς ενώ το πολύτιμο υλικό προορίζεται για τα ιταλικά Νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρακτική αυτή αρχίζει και γενικεύεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργώντας πολύ μεγάλους προβληματισμούς.

Θοδωρής Καραγιαννίδης
TVXS



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γιατι δεν γινεται αερομεταφορα απο την Κινα μεσω Μοσχας;

    Οι Ρωσοι ειναι διατεθειμενοι μαλιστα να στειλουν και ιατρικο προσωπικο στην Ιταλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]