Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ: «Ολόκληρη η ανθρωπότητα απειλείται»


Η πανδημία της νόσου Covid-19 «απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα» προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, παρουσιάζοντας ένα «Σχέδιο Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Δράσης», που επεκτείνεται έως τον Δεκέμβριο κι απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μπροστά σε αυτήν την απειλή, «το σύνολο της ανθρωπότητας πρέπει να απαντήσει. Η παγκόσμια δράση και αλληλεγγύη είναι κρίσιμης σημασίας», συμπλήρωσε ο Γκουτέρες.

«Οι ατομικές απαντήσεις των χωρών δεν θα είναι επαρκείς», εκτιμά ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος του σχεδίου είναι "να μας επιτρέψει να πολεμήσουμε τον ιό στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ασθενών με χρόνια νοσήματα" επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ένα βίντεο.


Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 19.246 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 427.000 κρούσματα.

Η έκκληση για συγκέντρωση κεφαλαίων που απηύθυνε σήμερα ο ΟΗΕ προορίζεται για την κάλυψη του διαστήματος Απριλίου- Δεκεμβρίου του 2020.

Το συνολικό ποσό που αναζητείται είναι 2,012 δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένων των εκκλήσεων που έχουν απευθύνει διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ, όπως ο ΠΟΥ, το Επισιτιστικό Πρόγραμμα ή η Unicef.

Το ανθρωπιστικό σχέδιο του ΟΗΕ, που παρουσιάζεται εκτενώς σε 80 σελίδες, θα εφαρμοστεί από διάφορες υπηρεσίες του Οργανισμού με «απευθείας ρόλο» για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τον συντονισμό του θα αναλάβει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Ματ Λόουκοκ.

Με τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, θα αγοραστεί ιατρικός εξοπλισμός για την εξέταση και περίθαλψη ασθενών, θα εγκατασταθούν σημεία για το πλύσιμο των χεριών σε καταυλισμούς προσφύγων, θα οργανωθούν εκστρατείες ενημέρωσης και θα εγκατασταθούν εναέριες ανθρωπιστικές γέφυρες με την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]