Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισλανδοί επιστήμονες εντόπισαν 40 μεταλλάξεις του Covid-19


Η μελέτη για τον κορωναϊό διεξήχθη σε δείγμα 9.768 κατοίκων της Ισλανδίας

Σαράντα μεταλλάξεις του κορωναϊού εντόπισαν επιστήμονες της Ισλανδίας, όπως αναφέρουν σε μελέτη τους που δημοσιεύεται στον διεθνή Τύπο.

Η μελέτη διεξήχθη σε δείγμα 9.768 κατοίκων της Ισλανδίας με τις αρχές της χώρας να συνεργάζονται για την διεξαγωγή της έρευνας με την «deCODE», μία ιδιωτική εταιρία γενετικής.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κοπεχγάγης, Άλαν Ράντρουπ Τόμσεν, ανέφερε πως αυτό καταδεικνύει ότι ο Covid- 19 γίνει λιγότερο επιβλαβής αλλά πιο μεταδοτικός, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
«Είναι σαν την εξέλιξη που παρατηρούμε στη γρίπη και μπορούμε να ζήσουμε με αυτό. Δεν λέω πως όλες οι μεταλλάξεις θα επιβιώσουν αλλά υπάρχει μια προδιάθεση να εξελίσσεται με αυτό τον τρόπο. Αυτό σημαίνει πως οι ιοί μπορούν να μολύνουν περισσότερους, επειδή έχουν προσαρμοστεί αλλά δεν είναι οι τύποι ιών που προκαλούν ασθένειες που επιβιώνουν. Αυτοί οι τύποι είναι που προκαλούν λιγότερες ασθένειες».

Ο Τόμσεν διευκρίνισε επίσης πως οι 40 τύποι εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες που μπορούν να εντοπιστούν σε συγκεκριμένες πηγές μόλυνσης, τις οποίες ερμήνευσε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα». Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, ο κορωνοιός «εισήλθε» στην Ισλανδία από την Αυστρία ,την Ιταλία και την Βρετανία.

«Για παράδειγμα υπήρξαν επτά άτομα που παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αγγλία», αναφέρει η έκθεση των επιστημόνων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Ισλανδίας, Θόρολφουρ Γκούντνασον δήλωσε πως τα αποτελέσματα θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής, η Ισλανδία έχει 600 επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, εκ των οποίων τα 14 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Συνολικά 6.816 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα, 36 έχουν αναρρώσει πλήρως από τον ιό ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η χώρα των 330.000 κατοίκων έχει λάβει αυστηρά μέτρα, όπως την απαγόρευση συναθροίσεων για 20 άτομα και πάνω καθώς και το κλείσιμο των γυμναστηρίων, παύση λειτουργίας στις πισίνες, κλείσιμο βιβλιοθηκών, μουσείων, κομμωτηρίων και επιχειρήσεων που υπάρχει στενή φυσική επαφή των εργαζομένων.

Η Βουλή της Ισλανδίας θα συνεδριάζει μόνο για θέματα που αφορούν τον COVID-19 μέχρι τις 20 Απριλίου.

Μίνα Αγγελίνη
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]