Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ταξιαρχία των «χρήσιμων- φανατικών»


«Κρέας για τα κανόνια» σε έναν πόλεμο χωρίς εχθρό ή έστω αντίπαλο γίνονται καθημερινά διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρόεδρος τους Αλέξης Τσίπρας τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για δημιουργικό, οικογενειακό cocooning και αυτοπεριορισμό, με μικρές ανώδυνες αποκλίσεις για να επιτεθεί στον καπιταλισμό που καταστρέφεται από τον κορωναιό! ΄

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βέβαιο πως ευγνωμονεί κάθε μέρα την καλή του τύχη. Την διπλά καλή του τύχη, για την ακρίβεια. Επειδή δεν είναι σήμερα πρωθυπουργός και επειδή δεν έχει υπουργούς (και στελέχη) αυτούς με τους οποίους κυβέρνησε.

Πολλοί εκ των οποίων σήμερα συγκροτούν την ταξιαρχία των «χρήσιμων φανατικών» που προ-οικονομούν και προαναγγέλλουν νέα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, σε μια χώρα η οποία ,στο καλύτερο σενάριο θα έχει αποφύγει δυσανάλογες ανθρώπινες απώλειες, αλλά θα βρεθεί ριγμένη σε έναν νέο κύκλο οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας.


Ο «εμβληματικός» σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Νίκος Καρανίκας, αντελήφθη ότι στις τράπεζες μπήκαν νέα capital control και φχαριστήθηκε που είχε τη χαρά να κάνει διασπορά ενός ψεύδους που ξέρει ότι μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα καρδιοχτύπια στους συνταξιούχους ακόμη και από τον κίνδυνο του κορωναϊού. Άγνοια και προσωπική ελαφρότητα ενός ….Καρανίκα; Ας μην είμαστε όσο «αφελείς» θέλει να δείχνει ο ίδιος.

Στην ίδια ταξιαρχία το βαρύ πυροβολικό ο Παύλος Πολάκης διατάζει τον Βασίλη Κικίλια «κάντε αυτά που λέω ΤΩΡΑ!!!» και δια του επιπολασμού δημιουργεί εντυπώσεις για την επίταξη και το καθεστώς διάθεσης των ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ. Ενώ γνωρίζει πως σε αυτές τις κλίνες εδώ και μέρες έχουν μεταφερθεί όλοι όσοι νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων για να αδειάσουν θέσεις για τους βαριά νοσούντες από κορωναϊό. Αυτά που προς τιμή του και ξέρει και λέει δημόσια ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, από τα λίγα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν συναίσθηση των στιγμών και στέκεται στο ύψος τους. Από την εφεδρεία επανέκαμψε και ο κ. Νίκος Τόσκας , ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ και ο άνθρωπος που έξυνε το κεφάλι του μετά την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι να δει τα λάθη που είχαν γίνει και δεν έβλεπε κανένα. Από εκείνη την ημέρα εξάσκησε επαρκώς την όραση του και τις γνώσεις του και από απόστρατος υποστράτηγος τεθωρακισμένων έγινε εξπέρ στους ιούς και στο biosecurity. « Έγιναν πολλά λάθη (σσ στην αντιμετώπιση του κορωναϊού) αλλά δεν είναι η ώρα του ξεμπροστιάσματος» εκτίμησε ο κ. Τόσκας αποτιμώντας το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πανδημία!

Την «ταξιαρχία των φανατικών» απαρτίζουν και άλλα πολιτικά στελέχη αλλά και αρκετοί πολίτες που ανησυχούν για τις ελευθερίες τους και μιλούν για χούντα αλλά κατά βάθος αναπολούν όσο τίποτα εκείνους τους τους εθνικό- πατριωτικούς χορούς και τα πανηγύρια στο Σύνταγμα το 2015 και τις αγκαλιές θριάμβου των κ. Τσίπρα και Καμμένου

Αυτοί ως φανατικοί και γελασμένοι ρίχνονται σε μια «μάχη» χωρίς εχθρό. Υπηρετούν όμως έναν σκοπό. Να φανεί πόσο «υπεύθυνος» είναι ο κ. Τσίπρας που διαφημίζει το «Εμείς μένουμε σπίτι , εσείς εξοπλίστε την Υγεία». Αλλά για να του κρατήσουν ανοιχτή την option ενός ξεκαθαρίσματος στη βάση του αναπαλαιωμένου δισ συνθήματος «ραντεβού στα γουναράδικα».

Οι μέρες που ζούμε αλλάζουν εμάς και τον κόσμο μας. Αλλάζουν δραματικά τους νέους ανθρώπους. Αποκτούν τις δικές τους μνήμες πολέμου. Τις δικές τους καταγραφές για τις ηγεσίες και τους ηγέτες. Για τον λαϊκισμό. Για όλα. Ακόμη και για την εκθετική καθοδική καμπύλη του ΣΥΡΙΖΑ…

Κατερίνα Γαλανού
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]