Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την πόλη Σαρακέμπ στο Ιντλίμπ


Την Σαρακέμπ, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στη βορειοδυτική Συρία, ανακατέλαβε ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, λίγες ημέρες αφότου οι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία προχώρησαν στην κατάληψή της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν, με τη στήριξη της Άγκυρας, αντάρτες και τζιχαντιστές κατέλαβαν στις 27 Φεβρουαρίου τη Σαρακέμπ, δύο εβδομάδες αφότου είχε περάσει στον έλεγχο της Δαμασκού, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης για την ανάκτηση της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, η Δαμασκός ανέπτυξε το βράδυ της Κυριακής ενισχύσεις γύρω από την πόλη, μεταξύ των οποίων και μαχητές της Χεζμπολάχ, ενόψει της επίθεσης. Τουλάχιστον 23 αντάρτες και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες και τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.


«Οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τη Σαρακέμπ», πρόσθεσε.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τους αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία.

Και ο εκπρόσωπος του φιλοτουρκικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του φιλοτουρκικού συνασπισμού ανταρτών, ο Νάτζι Μουστάφα, παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος σημειώνοντας ωστόσο ότι «κατελήφθη μόνο ένα μέρος της πόλης» αλλά ότι οι μάχες συνεχίζονται στο κέντρο της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]