Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χιλιάδες ψάχνουν χαραμάδα να περάσουν στα ελληνικά νησιά


Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό “μάχονται” με τους Τούρκους

Απέναντι στην αποσταθεροποιητική κατάσταση που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία, η Ελλάδα απαντά μέχρι τώρα με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, ψυχραιμία και όπου απαιτείται με βούληση πως δεν πρόκειται η παρανομία της Άγκυρας που εκδηλώνεται με την παράνομη μετανάστευση, να περάσει στην Αθήνα.

Επιτελείς εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τις εικόνες -σε πραγματικό χρόνο -που λαμβάνουν στο κέντρο επιχειρήσεων από τα σημεία συγκέντρωσης των μεταναστών. Αυτές οι εικόνες δείχνουν με σαφή τρόπο τις προθέσεις της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Χιλιάδες μεταναστών λένε αρμόδιες πηγές και μάλιστα τις τελευταίες ώρες έχουν ξεκινήσει ν’ αλλάζουν τις επιλογές τους, που αρχικά ήταν να σταλούν όλοι όσοι πρόλαβαν να φτάσουν πρώτοι στα παράλια. Οι Τούρκοι θέλουν ξανά να «παίξουν» το επικοινωνιακό τέχνασμα με τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά.


Ακόμη και απέναντι από το ακριτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου βρίσκονται πολυάριθμοι μετανάστες που με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Ελληνική πλευρά.
Πάντως όπως έχει φανεί μέχρι τώρα σε όποια περίπτωση το Λιμενικό Σώμα έχει δείξει σκληρή στάση, ακριβώς πάνω στην οριογραμμή, ανάμεσα στις δυο πλευρές «εκβίασε» με τον τρόπο αυτό τον ουσιαστικό τρόπο την άμεση εμφάνιση της Τουρκικής ακτοφυλακής.

Όταν ξεκινά μια βάρκα με μετανάστες η πίεση που ασκείται προς το παρόν είναι δια της αμετακίνητης παρουσίας. Από τα μεγάφωνα του σκάφους οι μετανάστες καλούνται να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια και οι κλήσεις από τον ασύρματο γίνονται συνεχώς προς την τουρκική ακτοφυλακή.

Πολλές φορές οι Τούρκοι δεν απαντούν και είναι θεατές, αλλά μόλις παρατηρήσουν ότι το Ελληνικό σκάφος κινηθεί λίγο περισσότερο προς την Τουρκία, τότε σπεύδουν προς την βάρκα των μεταναστών.

Εκεί ακριβώς δίνεται ο θαλάσσιος αγώνας από το εκπαιδευμένο προσωπικό του Λιμενικού, ενώ όλα γίνονται υπό το άγρυπνο μάτι του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ενισχυμένο πλωτό τείχος του Πολεμικού Ναυτικού

Δίπλα στα τουλάχιστον 15 μόνιμα πλοία του ΠΝ, ήδη έσπευσαν επιπλέον μονάδες επιφανείας που απέπλευσαν από το ναύσταθμο. Πρόκειται για τα ταχέα σκάφη κατευθυνομένων βλημάτων όπου μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα, καλύπτοντας αποστάσεις σε μικρούς χρόνους.

Πληροφορίες από το Πολεμικό Ναυτικό έλεγαν ότι ανά περίπου δέκα ναυτικά μίλια υπάρχει Πολεμικό πλοίο που περιπολεί και δεν είναι μόνο αυτά καθώς στις αμφίβιες δυνάμεις από το χθες το βράδυ έχει σημάνει συναγερμός.

Πάντως στο ναύσταθμο, μετά από εντολή του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε ετοιμότητα πληρώματα κι άλλων μονάδων επιφανείας, εφόσον απαιτηθεί ν’ αποπλεύσουν για το ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο, έχει ζητηθεί πλήρη ετοιμότητα του συνόλου των πλωτών μέσων των αμφιβίων δυνάμεων. Όλοι οι κυβερνήτες θα πρέπει να βρίσκονται στις μονάδες τους και να εξοπλίσουν όπως απαιτείται το κάθε σκάφος, με μέσα παρατήρησης και φυσικά οπλικά.

Στα μικρότερα νησιά, οι στρατιωτικές φρουρές έχουν υπέρ διπλασιαστεί τόσο με μέσα όσο και σε έμψυχο δυναμικό.

«Η Πολεμική Αεροπορία»

Εκτός από τις πτήσεις επιτήρησης, καταγραφής και μεταφοράς πληροφοριών, η Πολεμική Αεροπορία έχει δηλώσει ετοιμότητα και με άλλα μέσα της να συνδράμει όπου της ζητηθεί. Εξετάζονται πολλές προτάσεις και σχέδια, με γνώμονα την αποτρεπτική δύναμη που πάντοτε διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

«Ο Έβρος»

Παρά τη σωματική καταπόνηση, τα στρατιωτικά τμήματα που βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, δεν θέλουν να επιστρέψουν καν στις μονάδες τους ή τα σπίτια τους για λίγες ώρες ξεκούραση.

Όπως μεταφέρουν ανώτατες πηγές ακόμη κι όταν οι επικεφαλής τους αποδεσμεύουν για να ξεκουραστούν, στρατιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί δηλώνουν την θέληση να παραμείνουν στο σημείο που βρίσκονται και να συνδράμουν με τις προσπάθειές τους, στις αρχές ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο Έβρος παραμένει το τείχος της Ελλάδας που κάνεις δεν μπορεί να το περάσει τόσο εύκολα. Επί της ουσίας, είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται τέτοιου είδους σχέδια στην πράξη.

Οι δυνάμεις του στρατού ξηράς θα συνεχίσουν να ενισχύονται με επιπλέον τμήματα από άλλες μονάδες, οι οποίες ήδη έχουν πάρει εντολή και ετοιμάζουν το προσωπικό με τα απαραίτητα υλικά για μακρά παραμονή εκτός στρατιωτικής εγκατάστασης.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]