Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι στρατιωτικοί πήγαν να ανοίξουν διόδους στον φράχτη των συνόρων


Τούρκοι στρατιωτικοί επιχείρησαν, το βράδυ της Παρασκευής, να ανοίξουν διόδους στον φράχτη των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Σύμφωνα με το thrakinea.gr αλλά και το evros-news.gr, η επέμβαση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν άμεση, κλείνοντας τα σημεία που είχαν ανοίξει με κόφτες οι Τούρκοι.

Του Κωνσταντίνου Κωτάντζη

Σύμφωνα με το thrakinea.gr αλλά και το evros-news.gr, η επέμβαση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν άμεση, κλείνοντας τα σημεία που είχαν ανοίξει με κόφτες οι Τούρκοι. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνοντας χρήση στρατιωτικών οχημάτων.

Από το πρωί της Παρασκευής παραμένει αμείωτη η πίεση από χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο. Χθες το βράδυ λαθρομετανάστες προκάλεσαν επεισόδια πετώντας πέτρες και φλεγόμενα ξύλα στις δυνάμεις ασφαλείας της ελληνικής πλευράς.


Το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν νέες συγκρούσεις ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι προς την ελληνική πλευρά ερρίφθησαν δακρυγόνα τουρκικής προέλευσης. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι έως και 30.000 μετανάστες μπορεί να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα, ενώ η κρατική τουρκική τηλεόραση δημοσίευσε «χάρτη οδηγιών» με τις διαδρομές μετανάστευσης προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από χθες υπάρχουν μαρτυρίες λαθρομεταναστών και προσφύγων πως μεταφέρονται δωρεάν με πούλμαν προς τα σύνορα ή ακόμα και με στρατιωτικά οχήματα. Κατά το χθεσινό 24ωρο αποτράπηκε η είσοδος σε 4.000 περίπου λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, τις συνεχείς περιπολίες στρατιωτών και συνοριοφυλάκων, οι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, να περάσουν στο ελληνικό έδαφος σπάζοντας τον κλοιό στις Καστανιές.

VimaPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]