Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Δεκάδες εκατ. ευρώ στην Τουρκία για να… εμποδίζει τους μετανάστες!


Μπορεί η παρακάτω είδηση να ακούγεται ως ανέκδοτο όμως αντιπροσωπεύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την πραγματικότητα και την κατάντια του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος μπροστά στην πονηριά και καπατσοσύνη του Ερντογάν. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα europost.gr η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πριν από μερικές ημέρες την έκτακτη χρηματοδότηση της τουρκικής ακτοφυλακής με 32 εκατ. ευρώ ώστε να την βοηθήσει να σταματήσει τις ροές περισσότερων μεταναστών που επιθυμούν να εισέλθουν στην ΕΕ…

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο με το κόμμα Die Linke να κατηγορεί την Μέρκελ για υποχωρητικότητα έναντι του Ερντογάν και να τονίζει ότι «η πολεμική πολιτική της Τουρκίας από το βόρειο Ιράκ στη Συρία και στη Λιβύη δημιουργεί πάντα νέες αιτίες κρίσεων».

Όπως επισημαίνει βουλευτής του αριστερού κόμματος, «Είναι λοιπόν λανθασμένο να στείλει η κυβέρνηση στην Άγκυρα πολλά εκατομμύρια ευρώ για να «αναβαθμίσει» την ακτοφυλακή της, έτσι ώστε η Τουρκία “να δράσει ως βίαιος παίκτης στα σύνορα της Ευρώπης».

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση η απόφαση αυτή ελήφθη πριν από το ταξίδι της Μέρκελ στην Τουρκία στα τέλη Ιανουαρίου και περιλαμβάνει την χρηματοδότηση της αντικατάστασης των κινητήρων των σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής την αγορά ανταλλακτικών και την εκπαίδευση των Τούρκων λιμενικών.


Όπως αναφέρει η αιτιολόγηση της γερμανικής πρότασης, «η διάσωση ανθρώπινων ζωών και η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή της Μεσογείου είναι εξίσου προς το κρατικό συμφέρον της Γερμανίας, όπως η πρόληψη του ανεξέλεγκτου μεταναστευτικού κινήματος προς τη Γερμανία».

Συνεχίζει αναφέροντας, ότι «η τουρκική ακτοφυλακή πρέπει να υποστηριχθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα ειδικά ενόψει της καιρικής κατάστασης η οποία θα βελτιωθεί από την άνοιξη και μετά και τα μεταναστευτικά κύματα πιθανόν να αυξηθούν ξανά».

Η απόφαση αυτή της γερμανική κυβέρνησης γεννά πολλά ερωτηματικά σχετικά με το επίπεδο ενημέρωσης και κατανόησης της καταστάσεως στο Αν Αιγαίο καθότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα υπάρχουν δύο λογικές εξηγήσεις.

Είτε οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ή πιθανόν δεν έχουν ενημερώσει την Καγκελάριο για τις “υπηρεσίες” που η Τουρκική Ακτοφυλακή προσφέρει στους Τούρκους διακινητές, ώστε οι τελευταίοι να μεταφέρουν με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, είτε η γερμανική κυβέρνηση έχει τόσο πολύ πανικοβληθεί από τις απειλές του Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας και την έξοδο των 4 εκατ. προσφύγων και μεταναστών που προσφέρει πλέον Γη και Ύδωρ στον Σουλτάνο.

Όποια και αν είναι η εξήγηση ένα είναι το συμπέρασμα. Ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Γερμανίας το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά… με την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια που θα έπρεπε να εμπνέει η πλέον ισχυρή οικονομικά χώρα της ΕΕ να έχει φτάσει στο ναδίρ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μέρκελ κατάφερε να καταστήσει τη Γερμανία όμηρο της Τουρκίας και να χορεύει στον ρυθμό που της υποδεικνύει η Άγκυρα. Μια αληθινή κατάντια για την πάλαι ποτέ ισχυρή Γερμανία… Μήπως να κινητοποιηθούμε απαιτώντας -το “σηκώνει” η συγκυρία- ότι η Ελλάδα δικαιούται παρόμοιας τουλάχιστον γενναιοδωρίας…

Κάποτε, πριν από κάποια χρόνια, η ΕΕ, με γερμανικές ευλογίες και προτροπές, είχε συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει την αγορά από την Τουρκία τεθωρακισμένων οχημάτων. Σκοπός ήταν να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές…

Την κατασκευή μάλιστα την ανέθεσε στην τουρκική Otokar. Ούτε καν σε κάποια ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία. Τα πήρε η Τουρκία από την Ευρώπη με όλους τους τρόπους. Τι έκανε τα οχήματα; Υπάρχουν λέγεται φωτογραφίες οι οποίες τα εικονίζουν να στέκονται παθητικά, παρακολουθώντας το πάρτι που εξελίσσεται στον Έβρο. Συνεχίστε κορόιδα Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να πληρώνετε. Τι να πούμε; Σημεία των σύγχρονων καιρών;

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]