Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτόχειρες ταχαριστεροί


Το σίγουρο είναι ότι δύο γεγονότα έχουν διαγράψει, εξαφανίσει, γκρεμίσει τις δια- χωριστικές ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά και σε όλες τις παρατάξεις. Φυσικά η επέλαση του COVID-19. Και φυσικά η εφόρμηση χιλιάδων τριτοκοσμικών ζωντανών ερειπίων στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.

Το σίγουρο είναι πως αυτός ο ιός είναι ο πιο δημοκρατικός, ίσως και κομμουνιστικός. Αφού εισβάλλει σε κάθε οργανισμό. Ανεξάρτητα από πορτοφόλια, τσέπες, φύλο, ηλικία και χώρα. Ζάπλουτοι, πλούσιοι, μεσαίοι, μικρομεσαίοι, φτωχοί και άστεγοι, όλοι υποψήφια θύματα.

Το σίγουρο είναι πως η επιχείρηση εφόδου εκατοντάδων προσφυγο-μεταναστών στα σύνορα του Εβρου δεν υπολογίζει και ούτε νοιάζεται για τις κομματικές σημαίες και τις ιδεολογικές ταυτότητες όλων των Ελλήνων. Αρκεί να μπουκάρουν και αρκεί να δια- φύγουν προς άλλους, βόρειους προορισμούς.

Το σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μια στιγμή βρέθηκε στο καναβάτσο της Μόριας και όλων των νησιωτικών περιοχών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Και επίσης, το σίγουρο είναι πως την άλλη στιγμή εκτινάχθηκε στα ύψη.
Πώς; Μα φυσικά με την εξαιρετική οργάνωση προφύλαξης και περιορισμού της επιδημίας από τον COVID-19.
Και με την επίσης εξαιρετική και άκρως αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων!


Το σίγουρο είναι πως τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ’χουν χαμένα και όποτε εμφανίζονται σε όλα τα τηλε-παράθυρα ή όποτε εκδίδουν ανακοινώσεις και σχολιάζουν την επικαιρότητα, δεν ξέρουν τι ακριβώς λένε.

Το σίγουρο είναι, κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, πως, ναι, πρόκειται περί εισβολής. Αν μάλιστα μπείτε στον κόπο να ξεφυλλίσετε το λεξικό του Γιώργου Μπαμπινιώτη τότε θα διαβάσετε στο λήμμα «εισβάλλω» τα εξής: «εισέρχομαι αυθαίρετα ή αναιδώς, παραβιάζω δικαίωμα ή ελευθερία».

Απορώ πώς εσείς, μια τόσο ψύχραιμη πολιτικός και μια αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ταυτίζετε την εισβολή μόνο με πόλεμο. Δεν γνωρίζετε, για παράδειγμα, πώς χουλιγκάνοι εισβάλλουν στα γήπεδα, οι κλέφτες σε ξένες περιουσίες και πάει λέγοντας;

Το επίσης σίγουρο είναι πως όλη αυτή η επιχείρηση εισβολής σε μια ξένη χώρα είναι η επιτομή της ασύμμετρης απειλής. Είναι προάγγελος θερμού επεισοδίου. Είναι πρακτική ενός διακινητή μαζών από άλλες χώρες. Ενας ρόλος που ταιριάζει ταμάμ στον ψευτοσουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν.

Το σίγουρο είναι πως η οργάνωση μιας τέτοιας επιχείρησης σκοπεύει σε πολλά μέτωπα.
Οπως αναταραχή.
Οπως προβοκάτσια.
Οπως φόβος.
Οπως διάλυση των υποδομών μιας άλλης χώρας.
Οπως προετοιμασία για την επόμενη φάση ενός θερμού επεισοδίου.

Το σίγουρο, επίσης, είναι πως με τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις τους κάθε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ταχαριστερού Αλέξη Τσίπρα λέει άλλα αντί άλλων, πετάει την μπάλα στην εξέδρα και στην πιο ακραία περίπτωση, όπως συνέβη με τη Νεολαία του κόμματος, εκδίδει ανακοινώσεις με τίτλο «Refugees Welcome»! Συντρόφια, μετά χαράς να τους φιλοξενήσετε στα σπίτια σας!

Επομένως, το σίγουρο είναι πως η ηγετική ομάδα της αξιω-ματικής αντιπολίτευσης είναι παντελώς άσφαιρη από επιχειρήματα, από στρατηγική, από τακτική και από συγκεκριμένη γραμμή πλεύσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνάει ο τόπος.

Το επίσης σίγουρο είναι πως τα ποσοστά του Κυριάκου καλπάζουν και τα αντίστοιχα του Τσίπρα συρρικνώνονται. Κι αυτό επειδή η χαλύβδινη προστασία των συνόρων και η εξαιρετική οργάνωση αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι αποτελέσματα απλής, κοινής λογικής.

Δηλαδή πόσο μυαλό πρέπει να κουβαλάει στο κρανίο του κάποιος πολίτης ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως μια τέτοια θηριώδης επέλαση εκατοντάδων χιλιάδων τριτοκοσμικών ζωντανών ερειπίων εντός της Ελλάδας θα προκαλέσει χάος; Ακόμα και τα νήπια το καταλαβαίνουν.

Και, τέλος, το σίγουρο είναι πως όλη αυτή η αντιπολιτευτική μπουρδολογία μοιάζει, στην καλύτερη περίπτωση, με αμηχανία και, στη χειρότερη, με αυτοκτονία. Και επειδή προφανώς η απώλεια εξουσίας θυμίζει κατάσταση ερωμένης που χάνει τον πολύτιμο εραστή της, με αποτέλεσμα να φλερτάρει με την αυτοκτονία, ένα πράγμα συμβουλεύω και συνιστώ: επειγόντως για μαζική ψυχοθεραπεία!


Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]