Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιφυλακτικά τα γερμανικά κόμματα σε παραχωρήσεις προς τον Ερντογάν


Γερμανικά κόμματα εφιστούν την προσοχή για (ενδεχόμενες) παραχωρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία στο προσφυγικό.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, δήλωσε στη σημερινή "Welt" ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα αναμένει ότι πρώτα θα συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες η αποκλιμάκωση της κατάστασης στα (ευρωπαϊκά) σύνορα πριν συζητηθούν άλλα θέματα. "Η Τουρκία πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο θέμα της συμμόρφωσής της στη συμφωνία για τους πρόσφυγες ώστε να εμποδίζει την παράνομη διέλευση των (ευρωπαϊκών) συνόρων", είπε. Εκτός τούτου ζήτησε "να ορισθεί ένας ειδικός εντεταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συντονίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία".

Η συμπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ, υποστήριξε μια ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό / προσφυγικό χωρίς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "Η διαπραγμάτευση με αυτόν τον πολεμοχαρή δεσπότη για τη διευθέτηση του προσφυγικού αντίκειται σε όλα τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά πρότυπα", δήλωσε. "Αντί η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαπραγματεύεται με την Τουρκία για τη χρηματοδότηση πρέπει τελικά να βρει μια βιώσιμη πανευρωπαϊκή λύση για την εξασφάλιση δίκαιων διαδικασιών ασύλου και υποδοχής προσφύγων. Εάν αυτό επιτύχει, η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να εκβιάζεται από δεσπότες με τον τρόπο αυτό".


"Στο ζήτημα των προσφύγων, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Τουρκία προσφέρει και έχει προσφέρει πολλά", δήλωσε ο Νιλς Σμιντ, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για θέματα εξωτερικής πολιτικής. "Αλλά σε τελευταία ανάλυση και η Ε.Ε. πληρώνει επίσης δισεκατομμύρια για να εξασφαλίσει (η Τουρκία) τη φιλοξενία των προσφύγων. Αυτή τη φιλοξενία πρέπει η Τουρκία να συνεχίσει να την παρέχει. Ο πυρήνας της συμφωνίας πρέπει να διατηρηθεί και να επεκταθεί".

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι "είναι επιθυμητή η βελτίωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Ωστόσο, ζητήματα όπως η παροχή βίζας και η περαιτέρω εξέλιξη της Τελωνειακής Ένωσης πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν χωριστά από τα σημερινά πολιτικά ζητήματα. Επιπλέον, η Τουρκία πρέπει καταρχάς να αποφασίσει εάν ο προτιμώμενος πολιτικός εταίρος της είναι η Ε.Ε. ή η Ρωσία. Η Τουρκία δεν μπορεί να 'χορεύει ταυτόχρονα σε δύο γάμους'".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]