Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι «ναζήδες» και οι άλλοι...


Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Συμεών, ή επί το λαϊκότερο Σίμος Ρούσσος χάραξε προ ημερών στο facebook μια διαχωριστική γραμμή και έθεσε το δίλημμα «ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζήδες». «Άνθρωποι» αυτοί των ανοιχτών συνόρων, «ναζήδες» μάλλον οι άλλοι...

Το ψευδοδίλημμα του Δημάρχου προς την ελληνική κοινωνία - η οποία στις τελευταίες εκλογές καθάρισε τους λογαριασμούς της με τις «ρέπλικες» του ναζισμού στη χώρα στέλνοντας την Χρυσή Αυγή στα κοινοβουλευτικά αζήτητα - ετέθη συνοδευόμενο από τις φωτογραφίες μικρών προσφυγόπουλων να κρατάνε στα χέρια τους ένα κομμάτι ψωμί και αραδιασμένα παιδικά παπουτσάκια γύρω από τη φωτιά.

Και ετέθη την ώρα που χιλιάδες μετανάστες επιχειρούσαν (και συνεχίζουν να επιχειρούν) υποβοηθούμενοι με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τις τουρκικές αρχές να εισβάλλουν, βιαίως, στην Ελλάδα.


Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να μείνουν συναισθηματικά ακλόνητοι και ατάραχοι απέναντι στο βλέμμα ενός παιδιού σε κατάσταση απόλυτης ανάγκης. Ως εκ τούτου η ευαισθησία του δημάρχου Χαλανδρίου μπορεί να εκληφθεί ως ειλικρινής, ανθρώπινη, συγκινητική, αυτονόητη και αναμενόμενη.

Την ίδια ευαισθησία έχει επιδείξει και σε άλλες ευπαθείς ομάδες, λένε οι άσπονδοι φίλοι του, περιγράφοντας ότι παραμονές των δημοτικών εκλογών είχε συγκεντρώσει την πολυπληθή κοινότητα των Ρομά του Χαλανδρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χαλανδρίου και τους μοίραζε …μαρούλια. Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανησυχεί πρωτίστως «για τους φασίστες που απειλούν πλέον ανοιχτά την δημοκρατία» και για «την σιωπή που είναι συνενοχή…». Είμαστε πλάι του. Να τον ενθαρρύνουμε και να τον στηρίξουμε να αποκηρύξει κάθε μορφή «φασισμού» και κάθε «συνενοχή».

Ο κ. Σίμος Ρούσσος που εξελέγη δήμαρχος σε έναν από τους εύπορους δήμους της Αττικής, στους σκληρούς μνημονιακούς καιρούς με τη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επανεξελέγη για δεύτερη θητεία παίρνοντας και το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλέγεται επιλεκτικά με αναρχικές συλλογικότητες που προκρίνουν την δράση για την «κατάργηση» του κράτους το οποίο παρεπιμπτόντως υπηρετεί, κατά μια έννοια, ο Δήμαρχος.

Διέθεσε τον Ιανουάριο αίθουσα του παλιού Δημαρχείου προκειμένου ο Ρουβίκωνας να προσηλυτίσει νέους οπαδούς ενώ τον Ιούνιο του 2018 με την ευγενική άδεια του, για την οποία έλαβε και δημόσιες ευχαριστίες, ο Ρουβίκωνας έκανε στο Χαλάνδρι μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Την οποία τίμησε με την παρουσία του ο υιός του αρχιτρομοκράτη Λουκά της 17 Νοέμβρη . Σε αυτή την εκδήλωση έγινε όπως γράφτηκε και μιας μορφής έρανος για τα…δικαστικά έξοδα των συντρόφων που πιάστηκαν στις… παρεμβάσεις υπέρ Κουφοντίνα.

Στήριξη στον Ρουβίκωνα

Ο κ. Ρούσσος μαζί με πλειάδα δημοτικών του συμβούλων συνυπέγραψε κείμενο αλληλεγγύης απαιτώντας την άνευ όρων απαλλαγή μελών του Ρουβίκωνα γιατί «τα αδικήματα» τους είναι πράξεις δικαίου και πολιτισμού»!

?Εγραφε το κείμενο συμπαράστασης στον Ρουβίκωνα που έφερε την υπογραφή του δημάρχου που ανησυχεί σήμερα για όσους απειλούν τη δημοκρατία:

«Eμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την πρόθεση μας να καταθέσουμε ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη των μελών του Ρουβίκωνα που μετά από τη σημερινή αναβολή λόγω ωραρίου θα διεξαχθεί στις 15/2/2019 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Κι αυτό γιατί η δράση του Ρουβίκωνα και οι μαχητικές παρεμβάσεις του δεν προσέβαλαν κανένα κοινωνικό δικαίωμα ή δημόσιο αγαθό, αλλά αντίθετα ανέδειξαν κρίσιμα ζητήματα και οικουμενικές αξίες.

Η δημόσια υγεία, το πάθος των λαών για ελευθερία, το προσφυγικό δράμα, η επέλαση της φτώχειας, καθώς και η σημασία της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι ακροθιγώς οι θεματικές των παρεμβάσεων του. Θεωρούμε τη δίωξη τους αμιγώς πολιτική με εκφοβιστικό χαρακτήρα.

Όχι μόνο απέναντι στην αναρχική συλλογικότητα, αλλά και σε κάθε συλλογικότητα ή άτομο που θέλει να αντισταθεί εμπράγματα και να δώσει ξανά νόημα στην έννοια της πολιτικής δράσης, προτείνοντας ένα αυθεντικό παράδειγμα σύνδεσης λόγου και πράξης. Αφού η μνημονιακή ασφυξία, η τρομοκρατική νέα τάξη πραγμάτων, η ισοπέδωση της ζωής μας από τους εγχώριους και διεθνείς άρχοντες έχει βάλει ήδη στο στόχαστρο αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και αυτές στις οικουμενικές αξίες.

Δεν πιστεύουμε λοιπόν ότι οι αγωνιστές του Ρουβίκωνα πρέπει να κάθονται στο εδώλιο γιατί δεν μπορούν να κατηγορηθούν για τις παρεμβάσεις που με ιδιαίτερη προσοχή πραγματοποίησαν. Στην πραγματικότητα κατηγορούμενοι είναι όσοι λεηλατούν τη δημόσια περιουσία, καταδυναστεύουν τα λαϊκά στρώματα, απονέμουν «δικαιοσύνη» προς όφελος των πλουσίων και των ισχυρών ενώ εμπορευματικοποιούν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, εξαντλώντας έτσι το πλέον αναφαίρετο δικαίωμα, την ελπίδα.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του Ρουβίκωνα γιατί τα «αδικήματα» τους είναι πράξεις δικαίου και πολιτισμού και απαιτούμε την άνευ όρων απαλλαγή τους!»

Ο ίδιος ο κ. Ρούσσος ως δήμαρχος το 2015 είχε αναρτήσει ένα τεράστιο πανό με τη λέξη « ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του 2015 σαν να ήταν το Δημαρχείο, το σπίτι του. Ενώ επί δημαρχίας του οι μαθητές στο Δήμο του παρήλασαν υπό τους ήχους ρωσικής μελωδίας που είχε χρησιμοποιηθεί ως ύμνος του ΕΑΜ!

Στα χρόνια της θητείας του υπήρξε πάντως «μια πράξη δικαίου και πολιτισμού» …αγνώστου πατρός που εξόργισε τον δήμαρχο καταγγέλλοντας τότε «πρακτικές μαφίας».

Ήταν ο εμπρησμός στο θεατράκι του Χαλανδρίου λίγο πριν από το ετήσιο φεστιβάλ του.

« Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» έλεγε στο Mega για την… παρέμβαση στο θεατράκι του Χαλανδρίου.

Κατερίνα Γαλανού
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]