Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγριεύει η κατάσταση στον Έβρο


Φόβοι για σοβαρό επεισόδιο στον ποταμό

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις ελληνικές Αρχές η ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στα σύνορα του Έβρου, καθώς πλέον εξόφθαλμα τουρκικές δυνάμεις βοηθούν τους μετανάστες να ρίξουν τον φράκτη για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο εξηγούν ότι «ο μεγάλος όγκος προσφύγων και μεταναστών που μετακινήθηκε στην ελληνοτουρκική μεθόριο τις πρώτες ημέρες έχει αποχωρήσει, διότι έγινε αντιληπτό ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Πίσω, ωστόσο, έχουν μείνει δύο κατηγορίες ανθρώπων. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που ακόμα ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να περάσουν στην Ελλάδα και οι οποίοι δεν δημιουργούν προβλήματα.

Η δεύτερη κατηγορία είναι ομάδες ατόμων που επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα οργανωμένα και συντεταγμένα εναντίον των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο. Κυκλοφορούν με γάντια, φοράνε κουκούλες, κρατάνε πένσες για να κόβουν το φράκτη αλλά και σύρματα, τα οποία τα δένουν στο φράκτη για να μπορέσουν στη συνέχεια όλοι μαζί να τον τραβήξουν με δύναμη και να τον ρίξουν».


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, προσθέτει η ίδια πηγή ενημέρωσης, κανείς δε μπορεί να είναι βέβαιος ποιος κρύβεται πίσω από την κουκούλα. Οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν, κρίνοντας από τον τρόπο δράσης τους, ότι κάποιοι εξ αυτών είναι ποινικοί, ενώ «βλέπουν» εμπλοκή της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής σε υποκίνηση επεισοδίων. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις αυτό γίνεται εξόφθαλμα. Πριν τρεις ημέρες μετανάστες προσπαθούσαν να ρίξουν το φράκτη τραβώντας δυνατά ένα σύρμα που είχαν δέσει πάνω σε αυτόν και την ίδια ώρα Τούρκοι ένστολοι έριχναν χημικά προς τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις για να μη μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο και να κόψουν το σύρμα.

Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά φοβάται έντονα το σενάριο της προβοκάτσιας. Δηλαδή της σκόπιμης πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου από πλευρά Τουρκίας στη συνοριογραμμή, το οποίο θα μπορούσε να πυροδοτήσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις σε μία ήδη τεταμένη περίοδο. Οι Αρχές δε φοβούνται τόσο την εκδήλωση προβοκάτσιας, με «όχημα» τους μετανάστες, στις Καστανιές, όπου οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- απόλυτα την κατάσταση, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο του ποταμού Έβρου.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι η ένταση στην ελληνική μεθόριο βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, προσθέτοντας ότι όσο παρατείνεται η κρίση στον Έβρο τόσο αυξάνεται η πιθανότητα πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κατά μήκος του ποταμού από την τουρκική πλευρά έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες 1.000 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι περιπολούν όλο το 24ωρο απέναντι από τους Έλληνες συνοριοφύλακες, στρατιωτικούς και εθνοφύλακες. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ένας τόσο μεγάλος αριθμός ενστόλων από τις δύο πλευρές επιχειρεί κατά μήκος του ποταμού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]