Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Φόβοι για νέα κύματα προσφύγων


«Ευρωπαίοι πολιτικοί ανησυχούν για δραματική άνοδο των προσφύγων και μεταναστών, την ώρα που οι διενέξεις κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ εντείνονται, σημειώνει η Handelsblatt και παραθέτει δηλώσεις του Γερμανού υπ. Εσωτερικών που προειδοποιεί ότι «θα βιώσουμε ένα δεύτερο 2015».

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Φόβοι για νέα κύματα προσφύγων» «η ΕΕ δεν έχει καταλήξει ακόμα σε μια κοινή στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού. Το 2020 ίσως αποδειχθεί καθοριστικό» και προσθέτει ότι «όταν η Τουρκία εκφράζει ανησυχίες για νέα κύματα προσφύγων από τη Συρία τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακούν πάντα με προσοχή.

Πληροφορίες της Handelsblatt θέλουν τον Γερμανό υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ να προειδοποιεί Γερμανούς βουλευτές ότι «θα βιώσουμε ένα δεύτερο 2015», εννοώντας προφανώς μια νέα προσφυγική κρίση.


Η εφημερίδα αναφέρεται στον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο που με δηλώσεις του στην οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι «χρειαζόμαστε επειγόντως ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο. Η μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου της ΕΕ βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο».

Ο Έλληνας πολιτικός ελπίζει ότι η προσφυγική κρίση του 2015 δεν θα επαναληφθεί: «Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο», προειδοποιεί και ζητά ένα δεσμευτικό μηχανισμό αναδιανομής μεταναστών σε όλες τις χώρες-μέλη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γιώργος Κουμουτσάκος ελπίζει στη στήριξη Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και των σκανδιναβικών χωρών και εκτιμά ότι «ένας νέος μηχανισμός, καθώς και μια ενιαία πολιτική ασύλου θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2020"».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]