Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιμέτωπος με τη φθορά του...


Μακάρι να ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που προσπάθησε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός μέσω του βίντεο που ανάρτησε στο Twitter για τους επτά μήνες της κυβέρνησής του.

Ένα βίντεο ανάλογο με αυτά που μας έδειχνε κι ο Τσίπρας όταν κόπιαζε να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδά του.

Προφανώς, είναι ιδιαίτερα στριμωγμένοι στο Μαξίμου λόγω της κυβερνητικής φθοράς που εντείνεται καθημερινά και καταφεύγουν σε πρακτικές που καταδίκαζαν εντόνως.

Βέβαια, όπως αποδείχθηκε, με την κάλπικη προπαγάνδα ο Τσίπρας αντί να καταστείλει αύξησε την οργή του λαού με τα γνωστά αποτελέσματα.

Για να μην πάθει λοιπόν τα ίδια κι ο Μητσοτάκης, καλό είναι οι συμβουλάτορές του την επόμενη φόρα να του πουν να πει ολόκληρες αλήθειες κι όχι μισές.

Ίσως όμως να μην ευθύνονται αυτοί αλλά ο ίδιος ο Μητσοτάκης, ο οποίος πληροφορούμαστε ότι είναι ιδιαίτερα στριμωγμένος με την αδυναμία της κυβέρνησής του να δώσει απτές λύσεις στα μείζονα ζήτημα που ταλανίζουν την πατρίδα. Άρα, ενδέχεται να ήταν δική του ιδέα η ωραιοποίηση της κατάστασης μέσω ενός παραπλανητικού βίντεο.

Πληροφορούμαστε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός προς άρση των αδιεξόδων εξετάζει τη λύση του ανασχηματισμού, όχι τον Μάρτιο όπως γράφεται αλλά το καλοκαίρι για να μετριαστεί κάπως ο αρνητικός αντίκτυπος στην εικόνα της κυβέρνησης από τον βραχύτατο ανασχηματισμό.

Λες κι αν γίνει το καλοκαίρι δεν θα πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πληροφορίες και μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι.


Ωστόσο, αυτό που με τίποτα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η διάψευση των προσδοκιών που είχε ο λαός από τον καπετάνιο της κυβέρνησης.

Ο οποίος αν νομίζει ότι θα καλυτερεύσουν τα πράγματα με έναν ανασχηματισμό, αυταπατάται.

Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο καπετάνιος ευθύνεται αν το βαπόρι αρχίσει να μπάζει νερά κι όχι το πλήρωμα. Καθότι αυτός δίνει τις εντολές και οι υπόλοιποι εκτελούν.

Συνεπώς, ας κοιτάξει να αλλάξει πολιτική κι ας εγκαταλείψει την εύκολη λύση του ανασχηματισμού που προκρίνουν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί όταν είναι στριμωγμένοι.

Και να πούμε ότι έχει πάγκο και θα φέρει τίποτα ογκόλιθους για να μας σώσουν, να τον έκανε.

Από τη στιγμή όμως που δεν έχει ας φροντίσει να αλλάξει πορεία, αλλιώς το καράβι θα βυθιστεί αύτανδρο.

Δεν βλέπει άραγε ότι παρά τις απανωτές αλλαγές τρόπου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Δεν βλέπει άραγε ότι τα περί Χάγης και συνεκμετάλλευσης έχουν σύρει σε μειονεκτική θέση την Ελλάδα με κίνδυνο να υποστεί βαριά ήττα;

Δεν βλέπει άραγε ότι αν δεν χαράξει απτή αναπτυξιακή πολιτική και συνεχίσει να εφαρμόζει τις επιταγές των δανειστών η περιβόητη εκτόξευση δεν πρόκειται να έρθει, πόσο μάλλον όταν ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι από την παγκόσμια οικονομική αστάθεια;

Δεν βλέπει άραγε ότι γελάνε άπαντες με την αβελτηρία των Κάλαχαν της Κατεχάκη, που επιχειρούν μάταια να μας πείσουν ότι η εγκληματικότητα αρχίζει και τελειώνει στα Εξάρχεια;

Δεν βλέπει άραγε ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια συγκεκριμένων ολιγαρχών με τον τρόπο που μοιράζει την πίτα το Μαξίμου, κι αν δεν λάβει άμεσα μέτρα για να τους δείξει ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτό τον τόπο θα έχει παρόμοιο τέλος με προηγούμενων πρωθυπουργών;

Δεν βλέπει άραγε ότι οι προσπάθειες να μετατρέψει τη ΝΔ σε δικό του καπετανάτο παραγκωνίζοντας ηγετικές προσωπικότητες που μάτωσαν για την Ελλάδα, οδηγούν σε μοιραία ενδοκυβερνητική κρίση;

Υπάρχει και η άλλη λύση φυσικά αν δεν επιθυμεί να στρίψει το τιμόνι προς την σωστή κατεύθυνση. Η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές που εισηγούνται κάποιοι εκ των συμβούλων του για να πιάσει εξαπίνης τον Τσίπρα και να τον ξανακερδίσει.

Τί να την κάνει εντούτοις τη νίκη αν συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια καταστρεπτική πολιτική;

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]