Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: Να πιέσει η Μόσχα για ένα τέλος στην Ιντλίμπ


Να χρησιμοποιήσει η Ρωσία την επιρροή της στο καθεστώς Άσαντ προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ, ζήτησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σε νέα γερμανική τοποθέτηση υπέρ της Τουρκίας αναφορικά με την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας, ανέφερε σχολιάζοντας τη προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ ότι «η Ρωσία πρέπει να ασκήσει την επιρροή της, χρειαζόμαστε μια πολιτική λύση», ενώ χαρακτήρισε «αφόρητο» το γεγονός ότι «συνεχίζεται ο πόλεμος συνεχίζεται σε βάρος άμαχου πληθυσμού».


Κάνοντας, δε, λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή», ο ίδιος αναφέρθηκε σε «συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης» από τις εικόνες που βλέπει με τους πρόσφυγες να εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ.

«Υπάρχει μια ρωσο-τουρκική συμφωνία για αποκλιμάκωση αλλά δυστυχώς έχουμε το αντίθετο», είπε ο γερμανός ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι μια λύση που περιλαμβάνει την Τουρκία, τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασάντ είναι αναγκαία για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Γερμανία είχε καταστήσει «εξαιρετικά σαφές» στη Ρωσία ότι πρέπει να ασκήσει την επιρροή της στο καθεστώς Άσαντ, αλλά ότι «ο Ασαντ πρέπει να αναγνωρίσει τους φρικιαστικούς θανάτους ενός απροστάτευτου πληθυσμού» που έχει προκαλέσει στη Συρία», τόνισε ο κ. Μάας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]