Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο


Επί ποδός στρατός, ΕΛ.ΑΣ.
Σε κατάσταση πολιορκίας από χιλιάδες μετανάστες τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Πολύ δύσκολη προμηνύεται η αποψινή νύχτα για την περιοχή του Έβρου καθώς εξακολουθούν να παραμένουν στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι ενδεικτικό ότι από το πρωί του Σαββάτου οι συγκεντρωμένοι έχοντας αφήσει πίσω τους τα τουρκικά φυλάκια πετούσαν πέτρες προς την αστυνομία, ενώ άναψαν φωτιές. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά για να τους απομακρύνουν από το σημείο και να μη φτάσουν στη χώρα μας.

Οι μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Παζάρ Κουλέ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων και η δύναμη της συνοριοφυλακής στις Καστανιές δέχεται πιέσεις από χιλιάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά και από την τουρκική πλευρά που φέρεται να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον της. «Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.


Μιλώντας στο grtimes.gr είπε πως οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων, αλλά όχι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν. Ο ίδιος επιφυλάχθηκε να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των μεταναστών βρίσκονται στα σύνορα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός αυτός έχει πλέον φτάσει τις 4.000, ενώ μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300. Περίπου 300 με 500 άτομα εναλλάσσονται κατά διαστήματα στο σημείο όπου βρίσκεται ο φράχτης, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στον χώρο πίσω τους, όπου έχουν στηθεί σκηνές, οι οποίες παραπέμπουν σε σκηνικό Ειδομένης.

Μάλιστα, το απόγευμα του Σαββάτου μια ομάδα έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο στις Καστανιές για να εισέλθει στην Ελλάδα. Η ελληνική επέμβαση ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν δυο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων όσοι και οι άνδρες της αστυνομίας να μην τους επιτρέψουν την είσοδο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]