Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Καταδρομείς, ΜΑΤ και αυξημένες περιπολίες στα σύνορα


Μαζικά φτάνουν από το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετανάστες, κυρίως Σύροι πρόσφυγες από την Τουρκία, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση Τούρκου αξιωματούχου ότι η Άγκυρα ανοίγει τα σύνορα προς την ΕΕ για 72 ώρες.

Περίπου σε 1.200 υπολογίζονται τα άτομα που βρίσκονται κατά μήκος των χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Τουρκίας κοντά στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών ενώ ανεστάλησαν οι άδειες των συνοριοφυλάκων καθώς υπάρχει ανησυχία ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες οι ροές παράτυπων μεταναστών θα αυξηθούν σημαντικά.

Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής με ενίσχυση των ενόπλων και αστυνομικών δυνάμεων και των περιπολιών κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία, ακόμα και με drone.

Στην περιοχή φτάνουν ενισχύσεις από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ της Βόρειας Ελλάδας, με στόχο να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι περιπολίες κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής.


Την ίδια ώρα, με τη στοχευμένη αποστολή δύο λόχων Καταδρομών ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο ο Στρατός Ξηράς.

Οι Καταδρομείς έχουν να ενεργοποιηθούν σε παρόμοια επιχείρηση από το 1994 και το 1997, όταν είχαν λάβει μέρος στις προσπάθειες επιτήρησης των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

Το πρωί, στο ύψος των Καστανιών του Έβρου, οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσει σε ελληνικό έφοδος δίχως αποτέλεσμα καθώς απωθήθηκαν από αστυνομικούς με χρήση χημικών.

Στον Εβρο μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα που προστατεύει τα σύνορά της.

Την ίδια ώρα, λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν σε Σάμο και Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Συνολικά 151 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταφθάσει στα δύο ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου, από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]