Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο της Άγκυρας για να πνίξει την Ελλάδα με «τσουνάμι» προσφύγων


Η Τουρκία δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, αλλά απροκάλυπτα οδηγεί τους μετανάστες στη μεθόριο με την Ελλάδα

Ζητούμενο για την κυβέρνηση παραμένει η αποτροπή των παράνομων εισόδων στη χώρα. Είναι, λοιπόν, σαφές πως το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε κόκκινο συναγερμό, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως είμαστε αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία μαζικής εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορά μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του Open TV, Σπύρου Μουρελάτου, η Τουρκία δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, αλλά απροκάλυπτα οδηγεί τους μετανάστες στη μεθόριο με την Ελλάδα. Από την άλλη, η Αθήνα ενισχύει τις δυνάμεις της τόσο σε Εβρο όσο και σε Αιγαίο, ενώ εκτιμά πως είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες 72 ώρες, καθώς είναι σαφές πως ο Ερντογάν εργαλειοποιεί πλέον το Μεταναστευτικό, επιχειρώντας να τεστάρει τόσο τις αντοχές της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στο μεταξύ, στους κυβερνητικούς κόλπους υπάρχει ικανοποίηση για τις προσπάθειες αποτροπής παράνομων εισόδων στον Έβρο, ωστόσο είναι ευκόλως κατανοητό πως το μεγάλο στοίχημα είναι το Αιγαίο - ειδικά από αύριο το βράδυ (1 Μαρτίου 2020), αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί συσσωρεύεται πολύ μεγάλος όγκος μεταναστών.

Σε ό,τι αφορά το διπλωματικό σκέλος, ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε χθες με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ σήμερα μίλησε με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, από τον οποίο ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με εταίρους και συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενημερώνοντάς τους για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, αλλά και για το τι μέτρα προτίθεται να λάβει η χώρα μας από εδώ και πέρα. Ετσι, η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει προ των ευθυνών τους Ευρωπαίους ηγέτες, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα προασπίζει ευρωπαϊκό έδαφος.

Χωρίς προσφυγικό προφίλ όσοι προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα

Οπως μεταδίδει από τα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν παρανόμως στη χώρα μας είναι μετανάστες, και όχι πρόσφυγες. Αφγανοί, Ιρανοί, Ιρακινοί και Αφρικανοί περιμένουν να ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να ξεχυθούν στην ελληνική επικράτεια.

Φυσικά, όχι μόνο δεν τους εμπόδισαν οι τουρκικές αρχές να φτάσουν στα σύνορα, σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τους είχαν αποσταλεί μέχρι και μηνύματα στη γλώσσα τους, τα οποία τους έδιναν οδηγίες για το πώς θα φτάσουν στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Τέτοια, δε, μηνύματα προβάλλονται ακόμη και από την κρατική τηλεόραση

Αμείωτες οι προσφυγικές ροές

Στο μεταξύ, στη Λέσβο καταφτάνουν συνεχώς μετανάστες. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι μετανάστες δεν σταματούν να έρχονται στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η κάμερα του Open ΤV, καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες. Κλάματα και φωνές. Ο πόνος και η απελπισία είναι ζωγραφισμένοι στα πρόσωπα όσων φτάνουν στις ελληνικές ακτές.

Οι διακινητές αδιαφορούν για τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς γεμίζουν τις βάρκες ακόμα και αν πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά και οκτώ μποφόρ. «Με τόσο αέρα πώς βγήκαν είναι απορίας άξιον» λέει κάτοικος της περιοχής. Το σκηνικό θυμίζει το 2015, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του «Ανοιχτού Καναλιού», Μαρίνος Αλειφέρης, προσθέτοντας πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Λέσβο έχουν φτάσει του 22.000.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου1 Μαρτίου 2020 στις 1:51 π.μ.

    Εμπρός ελληνικέ λαέ, ανασυγκροτήσου μόνος σου, αφού οι πολιτικοί οδήγησαν την Ελλάδα εδώ που βρίσκεται σήμερα, σε απόλυτη διάλυση. Συγκρότησε λαϊκές ομάδες άμυνας σε κάθε γειτονιά , με τα εκ των ενόντων “αμυντικά μέσα” που διαθέτει ο καθένας. Οι συντονιστές της άμυνας ευρύτερων περιοχών, επιδιώξτε να είναι απόστρατοι στρατού ή αστυνομίας, αποδεδειγμένοι πατριώτες. Απόστρατοι πατριώτες, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!

    Τα πράγματα είναι άκρως επικίνδυνα και με αυτό δε θέλω να τρομάξω κανέναν. Οι καταστάσεις βοούν περί του κινδύνου και ότι η ώρα του “απόλυτου χάους” μπορεί να είναι κοντά. Αν το “ξέσπασμα” εσωτερικού ή εξωτερικού πολέμου ή και τα δύο (και στις τρεις περιπτώσεις Τουρκία/Ισλάμ είναι οι απέναντι μας) μας βρει κοιμώμενους, θα χυθεί άφθονο αίμα Ελλήνων. Και είναι κρίμα. Αν χυθεί, ας είναι μόνον για τη Νίκη του Χριστού και της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]