Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάτοικοι φεύγουν από τις Καστανιές Έβρου


Μια δεύτερη μεγάλη νύχτα εξελίσσεται στον βόρειο Έβρο, μετά την απόφαση - εντολή του Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και να προωθήσει άγνωστο αριθμό (λαθρο)μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η απόφαση του Ερντογάν είναι μια σοβαρή κλιμάκωση που επηρεάζει άμεσα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα, αφού αυτή εξαρτάται από τον όχλο που ελέγχουν οι τουρκικές υπηρεσίες (στρατός και ΜΙΤ).

Δυστυχώς, υπό το βάρος των εξελίξεων και το πλήθος των λαθρομεταναστών που συγκεντρώνονται από την τουρκική πλευρά (κυρίως στο τριεθνές) και στην περιοχή των Καστανιών Έβρου, οι κάτοικοι του χωριού (κυρίως γυναικόπαιδα) φέρεται πως αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους φοβούμενοι πως οι ισχυρότερες σημερινές επιθέσεις των λαθρομεταναστών (με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης) θα σπάσουν το "μέτωπο άμυνας" στο σημείο διέλευσης των ελληνοτουρκικών συνόρων που βρίσκεται δίπλα στο χωριό...

Σύμφωνα με πληροφορίες που εμφανίσθηκαν στο διαδίκτυο, αριθμός των κατοίκων του χωριού αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σπίτια του, επειδή νιώθει ανασφαλής!


Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, ο δήμαρχος Ορεστιάδος, Βασίλης Μαυρίδης, διέψευσε την εκκένωση του χωριού Καστανιές...

Από νωρίς το απόγευμα είχε ξεκινήσει νέος γύρος επεισοδίων και πάλι στις Καστανιές του Έβρου όπου οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προσπαθούν να κρατήσουν πίσω τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο και θέλουν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα, οι οποίοι βρίζουν, πετούν πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι και οι Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα προς την Ελληνική πλευρά.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαιτέρως αποπνικτική καθώς στο σημείο έχουν ανάψει φωτιές και υπολογίζεται πως στην περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον 3.000 με 4.000 λαθρομετανάστες.

Στην περιοχή του Βόρειου 'Έβρου έχουν προστεθεί ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων του στρατού...


Και για να μην νομίζουμε πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αποκλειστικά από τα ανατολικά σύνορά της, αλλά βρίσκεται και εντός της ελληνικής επικράτειας, ας θυμηθούμε μια εκδήλωση αριστερο-εθνομηδενιστών.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]