Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βούτσιτς: «Η Σερβία δεν θα αποτελέσει πάρκινγκ μεταναστών»


Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας τα γεγονότα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις αναγγελίες της Τουρκίας ότι θα ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη τόνισε ότι η Σερβία θα συμπεριφερθεί με γνώμονα το συμφέρον της.

«Θα επιδείξουμε σεβασμό στους μετανάστες αλλά πρέπει να προστατευτούμε από ενδεχόμενη μεταναστευτική κρίση» δήλωσε σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ανέφερε ότι οι δυνατότητες φιλοξενίας μεταναστών είναι περιορισμένες και δεν θα επιτραπεί ο εγκλωβισμός τους στο έδαφος της Σερβίας.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Πολλοί άνθρωποι έχουν διασχίσει το έδαφός μας, είμαστε σε θέση να αντέξουμε 10.000 άτομα, και αν κάποιος πιστεύει ότι μπορούμε να γίνουμε πάρκινγκ για τους μετανάστες αυτό το έργο δεν θα το δει, η Σερβία θα προστατεύσει τα συμφέροντά της» διεμήνυσε ο Βούτσιτς.


Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι σε θέση να προστατεύσουν τα σύνορα και δεν υπάρχει ανάγκη να κατασκευαστούν τείχη. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα τόπος συγκέντρωσης μεταναστών για χάρη των πολεμικών παιχνιδιών. Δεν χρειαζόμαστε τείχη έχουμε την δύναμη να προστατευτούμε διατηρώντας παράλληλα την αξιοπρέπεια μας» επισήμανε ο πρόεδρος της Σερβίας στην συνέντευξη του στην RTS.

Στην Σερβία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές περίπου 6500 πρόσφυγες και μετανάστες. Εκτιμάται ωστόσο ότι 800 έως 1000 μετανάστες βρίσκονται αδήλωτοι στη χώρα και κινούνται συνεχώς κατά μήκος των συνόρων με την Ουγγαρία, την Κροατία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη προσπαθώντας να βρουν τρόπο να περάσουν απέναντι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]