Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Κλιμακώνεται η ένταση στην Ιντλίμπ


Η Τουρκία χτύπησε συριακό ελικόπτερο

Ιδιαίτερη κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με τα στρατεύματα του τουρκικού και του συριακού στρατού να συγκρούονται κατά μέτωπο.

Η επιχείρηση των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης, το πρωί της Δευτέρας, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απάντηση της Άγκυρας.

Η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, έπληξε δεκάδες θέσεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μάλιστα, οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν συνολικά 115 στρατιωτικούς στόχους στη Συρία και «εξουδετέρωσαν» 101 μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας «χτύπησαν» στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας.

«Τρία άρματα μάχης και δύο θέσεις όλμων καταστράφηκαν, ενώ επλήγη και ένα ελικόπτερο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους.


Στην αντεπίθεση η Τουρκία

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε νωρίτερα ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας» πρόσθεσε.

Την περασμένη Πέμπτη, μαχητικά αεροσκάφη των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, βομβάρδισαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της ίδιας πόλης, λίγες μόνο ώρες μετά τη δημιουργία πρόχειρης στρατιωτικής βάσης από τον τουρκικό στρατό.

To Σάββατο, η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αφού οι καθεστωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]