Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταναστευτικό χάος στην Ευρώπη


Πόσο υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση μας που αντί να αμυνθεί απέναντι στην κατάληψη των νησιών μας από τους παράνομους μετανάστες, επέλεξε να μεταφέρει το πρόβλημα στην ενδοχώρα; Τι θα κάνει αλήθεια όταν συμβούν ανάλογα περιστατικά με τη Σουηδία, με τη Δανία ή με τη Γαλλία; Είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με την εγκληματικότητα, με το θρησκευτικό μίσος και με τα γκέτο που θα δημιουργηθούν σύντομα; Με τις συμμορίες ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και που έχουν βιώσει τρομακτικές συνθήκες βίας στις χώρες προέλευσης τους, τις οποίες θα μεταφέρουν στην Ελλάδα; Πολύ φοβάμαι πως όχι.

Γράφει η Σερένα Νομικού

Σύμφωνα με μία έκθεση της αστυνομίας της Στοκχόλμης που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2019 (πηγή), υπάρχουν πάνω από 50 ενεργά εγκληματικά δίκτυα στη Σουηδία, με συνολικά περίπου 1.500 άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτά. Οι γυναίκες έχουν όλο και πιο ενεργό ρόλο στις συμμορίες, ενώ η μέση ηλικία των μελών είχε μειωθεί, συμπεριλαμβάνοντας πλέον πολλούς ανηλίκους.

Η Σουηδία δεν διατηρεί στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εθνικότητα των υπόπτων εγκλημάτων. Εν τούτοις, όταν η «Dagens Nyheter» το 2017 εξέτασε 100 ανθρώπους που συνδέονταν με δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών που πραγματοποιήθηκαν με όπλα, διαπίστωσε πως οι 90 είχαν ξένο υπόβαθρο. Δηλαδή, το 90% είτε είχε γεννηθεί στο εξωτερικό, είτε είχε τουλάχιστον έναν γονέα που γεννήθηκε στο εξωτερικό (πηγή).

Με βάση τη συνέντευξη ενός αξιωματικού της αστυνομίας, «Έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία δύο χρόνια πως οι εκρήξεις βομβών αυξήθηκαν σε επίπεδα που δεν συναντώνται πουθενά στην Ευρώπη. Η αιτία είναι οι συγκρούσεις μεταξύ των εγκληματιών…. Οι εκδηλώσεις βίας αποτελούν έκπληξη για τις γειτονικές μας χώρες….Το όπλο που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι το Καλάσνικοβ που εισάγεται λαθραία στη Σουηδία» (πηγή).


Στη Δανία τώρα, η αντιπρόεδρος της αριστεράς, αφού επισκέφτηκε αρκετά γκέτο μεταναστών για να δει με τα δικά της μάτια τις αμφισβητούμενες περιοχές, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Χάνουμε μία ακόμη γενιά παιδιών που μεγαλώνουν στα γκέτο. Για χρόνια είχε κάποιος την αφελή πεποίθηση πως εάν οι μετανάστες της πρώτης γενιάς δεν ενσωματωθούν στην κοινωνία μας, τότε η δεύτερη και η τρίτη γενιά σίγουρα. Ήταν λάθος. Πολλά από τα γκέτο ενισχύουν την αντικουλτούρα εναντίον της Δανίας. Ειδικά στις περιοχές που κυριαρχεί ο πολιτισμός της Μέσης Ανατολής, το Ισλάμ και το Κοράνι,  έχουν δημιουργηθεί δύο παράλληλες κοινωνίες» (πηγή). Όλο και περισσότεροι νέοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο πάντως συγκεντρώνονται στα ίδια σχολεία και κολέγια, ενώ την ίδια στιγμή οι Δανοί τα εγκαταλείπουν, επιλέγοντας τα δικά τους.

Συνεχίζοντας στη Γαλλία, είκοσι περίπου ημέρες πριν μία 16χρονη Γαλλίδα έκανε προσβλητικά σχόλια για το Ισλάμ, κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής ροής στο INSTAGRAM (πηγή). Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Είμαστε εξοικειωμένοι με την ελευθερία της έκφρασης. Δεν δίστασα να πω τι σκέφτηκα. Το Κοράνι είναι μία θρησκεία μίσους, υπάρχει μόνο μίσος σε αυτό, έτσι νομίζω. Δεν είμαι καθόλου ρατσίστρια. Δεν μπορεί να είναι κανείς ρατσιστής ενάντια σε μία θρησκεία. Λέω αυτό που θέλω, αυτό που σκέφτομαι».

Μετά τα προσβλητικά της σχόλια όμως έγινε στόχος στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία το βίντεο της αναρτήθηκε χιλιάδες φορές (πηγή). Ακολούθησαν μαζικές απειλές εναντίον της και το όνομα της, η διεύθυνση και το σχολείο της δημοσιοποιήθηκαν παντού. Για την ασφάλεια της η Γαλλίδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και τέθηκε υπό την προστασία της αστυνομίας, αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του Ισλάμ στη Γαλλία την απειλούσαν πως θα τη βιάσουν, θα τη σκοτώσουν κλπ.

Ο κίνδυνος είναι τέτοιος που κανένα σχολείο δεν θέλει να τη φιλοξενήσει (πηγή). Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της γαλλικού συμβουλίου μουσουλμανικής λατρείας δήλωσε πως το κορίτσι έψαχνε το πρόβλημα! Ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτών που είπε! (πηγή).

Με κριτήριο τα παραπάνω, κατανοεί κανείς πού οδηγεί την Ευρώπη η μεταναστευτική κρίση. Η μαζική εισβολή καλύτερα μουσουλμάνων που δεν θέλουν να αφομοιωθούν στις δυτικές κοινωνίες, αλλά να τις αφομοιώσουν. Που δεν είναι πρόθυμοι να σεβαστούν τα ήθη, τα έθιμα και τους νόμους των χωρών που ζητούν να τους φιλοξενήσουν αλλά, αντίθετα, θέλουν να επιβάλουν τα δικά τους.

Λογικά λοιπόν αναρωτιέται κανείς πόσο έτοιμες και έτοιμοι είμαστε εμείς στην Ελλάδα που μαίνεται ο μεταναστευτικός πόλεμος της Τουρκίας, να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις. Πόσο υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση μας που αντί να αμυνθεί απέναντι στην κατάληψη των νησιών μας από τους παράνομους μετανάστες, επέλεξε να μεταφέρει το πρόβλημα στην ενδοχώρα;

Τι θα κάνει αλήθεια όταν συμβούν ανάλογα περιστατικά με τη Σουηδία, με τη Δανία ή με τη Γαλλία; Είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με την εγκληματικότητα, με το θρησκευτικό μίσος και με τα γκέτο που θα δημιουργηθούν σύντομα; Με τις συμμορίες ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και που έχουν βιώσει τρομακτικές συνθήκες βίας στις χώρες προέλευσης τους, τις οποίες θα μεταφέρουν στην Ελλάδα; Πολύ φοβάμαι πως όχι.

Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]