Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμη 5 νεκροί Τούρκοι στη Συρία


Στο κενό οι απειλές Ερντογάν

Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με λόγια και απειλές, κάτι που ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να συνειδητοποίησε για μια ακόμη φορά σήμερα. Οι 5 Τούρκοι στρατιώτες που, όπως ανακοινώθηκε επισήμως πριν από λίγο, έχασαν τη ζωή τους (ενώ τουλάχιστον 5 ακόμη τραυματίστηκαν) από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στην περιοχή της Ιντλίμπ απέδειξαν πως οι απειλές της Άγκυρας για «σκληρά αντίποινα» σε περίπτωση συνέχισης των επιθέσεων εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και παρατηρητηρίων στην περιοχή δεν έπιασαν τόπο ούτε απέτρεψαν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους υποστηρικτές του να προχωρήσουν στο νέο αυτό χτύπημα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το δίκτυο NTV και αναμεταδόθηκε στη συνέχεια από άλλα τουρκικά και διεθνή Μέσα, η επίθεση με βλήματα πυροβολικού σημειώθηκε σε παρατηρητήριο που έχουν εγκαταστήσει οι Τούρκοι στην περιοχή Ταφτανάζ της βορειοδυτικής Συρίας, κοντά στην πολιορκημένη από τις δυνάμεις του Άσαντ και τους Ρώσους Ιντλίμπ.

Όπως ανέφεραν πηγές της – φίλα προσκείμενης στην Άγκυρα – συριακής αντιπολίτευσης, πολλά στρατιωτικά ελικόπτερα εθεάθησαν αμέσως μετά να πετούν στο σημείο, ενώ εκτυλίχθηκε και επιχείρηση απομάκρυνσης των τραυματιών με ασφάλεια. Παράλληλα, τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι υπήρξε άμεση απάντηση στην επίθεση, με πλήγματα κατά στόχων που ταυτοποιήθηκαν μετά την επίθεση – οχημάτων και πυροβόλων.


Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό χτύπημα που δέχονται οι τουρκικές δυνάμεις στη Συρία, μετά τους 8 νεκρούς σε ανάλογη επίθεση πριν από μία εβδομάδα. Αυτή η εξέλιξη είχε αποτελέσει, μάλιστα, την αφορμή για την αποστολή ισχυρών ενισχύσεων στην περιοχή, αλλά και τη διαβεβαίωση του Ερντογάν και των συνεργατών του πως δεν θα επιτραπεί στο συριακό καθεστώς να καταλάβει την Ιντλίμπ, το τελευταίο «οχυρό» των ανταρτών.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η επίθεση σημειώθηκε ενώ βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας ρωσική αντιπροσωπεία, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το μέλλον της Ιντλίμπ. Μέχρι σήμερα το πρωί, πάντως, δεν είχε υπάρξει σύγκλιση απόψεων – ενώ την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι στην Άγκυρα σπεύδει και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία.

Πλέον, όπως είναι φανερό, ο Άσαντ έχει πετάξει το «γάντι» στον Ερντογάν (προφανώς εν γνώσει του Πούτιν), ο οποίος πρέπει να αποφασίσει άμεσα εάν θα το σηκώσει και τι ακριβώς θα πράξει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]