Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι χάκερς έριξαν τις ιστοσελίδες της Βουλής και της ΕΥΠ


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το OPEN TV, τις επόμενες ημέρες σχέδιο εκπονείται σχέδιο για τη θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις

Η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler υποστηρίζει ότι «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων εκείνες της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κ.λπ., όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώνει και η Αθήνα. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκπονηθεί σχέδιο για την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις.

O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε για το θέμα: "Πρόκειται για συντονισμένη επίθεση. Αφορά πολλαπλή ταυτόχρονη πρόσβαση στις ιστοσελίδες. Είναι από διάφορες προελεύσεις. Έχουν ληφθεί ισχυρά αντίμετρα. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Η ελληνική κυβέρνηση αναβάθμισε τα ζητήματα και ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβουμε την αναβάθμιση όλων των υποδομών. Δεν υφίσταται κανένα θέμα για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το OPEN TV, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκαν τα σάιτ, τα οποία μέχρι αυτή τη στιγμή (7.26 μ.μ. 17/1/2020) δεν λειτουργούν....

Προκαλούν εντυπώσεις οι αναφορές σε τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο «πρώτη απάντηση αναφορικά με την επίσκεψη του στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα».


Ουσιαστικά συνδέουν τις επιθέσεις αυτές με τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης και την επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα, γεγονός που ενόχλησε έντονα την τουρκική πλευρά. Είναι χαρακτηριστικές άλλωστε οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, οποίος επιτέθηκε ευθέως στον Λίβυη στρατηγό τον οποίο χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο» όπως και το γεγονός ότι η Τουρκία στέλνει το Yavuz νότια της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε οικόπεδα που έχουν δοθεί προς εκμετάλλευση σε εταιρείες.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής με αποτέλεσμα την πτώση της, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών.

Η εξέλιξη αυτή, θεωρείται πράξη κυβερνοπολέμου, ευρείας κλίμακας σε στόχους ιδιαίτερης κυβερνητικής βαρύτητας και αξίας, και πρέπει να θορυβήσει την κυβέρνηση για την παροχή ηλεκτρονικής - ψηφιακής ασφάλειας, τόσο της Βουλής, όσο -ιδιαίτερα- της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αφού -όπως αποδεικνύεται- δεν υπάρχει η κατάλληλη "θωράκιση"...

Πρέπει, εξάλλου, να τονιστεί πως η ειδική βαρύτητα των "στόχων" καταδεικνύει πως η ομάδα των τούρκων χάκερς είχε ιδιαίτερη προετοιμασία και ειδικά τεχνικά και οικονομικά logistics υποστήριξής της από την πλευρά της Τουρκίας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]