Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΕ έτοιμη να στείλει στρατιώτες στη Λιβύη για την εφαρμογή της εκεχειρίας


«Εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει στην εφαρμογή και παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός, ενδεχομένως και με στρατιώτες, για παράδειγμα στο πλαίσιο κάποιας αποστολής της ΕΕ», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Να ελεγχθεί η τήρηση του εμπάργκο όπλων

«Στην ειδική σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατέστη πολύ σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να το κάνει αυτό», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, o oποίος ζήτησε επίσης να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι, έχουμε επιφορτιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη να το εφαρμόσουμε. Στην πραγματικότητα, το εμπάργκο όπλων είναι αναποτελεσματικό, κανείς δεν ελέγχει εκεί οτιδήποτε», όπως είπε.


Σημειώνεται ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον στρατάρχη του Λιβυκού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ ο υπουργος Εξωτερικών Νϊκος Δένδιας δήλωσε και την ετοιμότητα της Ελλάδας «να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη».
Προσεκτικές δηλώσεις για Τουρκίας και Ρωσία

Ο κ. Ζοζέπ Μπορέλ επέκρινε μεν την αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας και της Ρωσίας στη Λιβύη, πρόσθεσε όμως ότι «ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφεραν τουλάχιστον να προετοιμάσουν μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εχθρικών μερών στη Λιβύη.

Αυτή είναι μια δυνητικά καλή είδηση για τον λαό της Λιβύης, αλλά δεν είναι απαραίτητα η επιβεβαίωση της μεγάλης επιρροής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, είναι σημαντικό η διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]