Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Ο Ερντογάν πίεσε τη Μέρκελ για να αποκλειστεί η Ελλάδα


Σε πιέσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αποδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με θέμα τη λιβυκή κρίση.

Σε δημοσίευμα με τίτλο "'Ασκησε πιέσεις στην Καγκελάριο ο Ερντογάν;" η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες αναφέρει πως ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε ούτως ώστε να μην υπάρχει αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη συνάντηση.



Το ερώτημα, εάν ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε πιέσεις και υπαγόρευσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη, θέτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, καθώς, επικαλούμενη πληροφορίες, αναφέρει ότι «ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις συνομιλίες».

Στο δημοσίευμά της η Bild, με τίτλο «Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε πιέσεις στη Γερμανίδα Καγκελάριο;» αναφέρεται στον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου την ερχόμενη Κυριακή, παρόλο που - όπως επισημαίνει - η χώρα είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης.

«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», είναι το συγκεκριμένο ερώτημα που θέτει η γερμανική εφημερίδα και επικαλείται πληροφορίες οι οποίες φέρουν τον Τούρκο πρόεδρο να άσκησε πιέσεις στην Γερμανίδα Καγκελάριο προκειμένου να μην κληθεί στις συνομιλίες για τη Λιβύη η Ελλάδα.

«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», τονίζει το επίμαχο δημοσίευμα και καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις με την αποτυχία της Συνόδου στη Μόσχα για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, όπως και την αποχώρηση του στρατάρχη Χαφτάρ χωρίς να υπογράψει συμφωνία.

Επίσης, η Bild σημειώνει ότι «οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο» και όσον αφορά το θέμα του μεταναστευτικού επισημαίνει ότι η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως «τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την ΕΕ φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους» και ότι «το αντίθετο πράττει η Ελλάδα...».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]