Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Pax Turka


Μπορεί η Κύπρος να αναμετρηθεί στρατιωτικά με την Τουρκία; Όχι.
Μπορεί η Κύπρος στο μέλλον να αποκτήσει τέτοια και τόση Στρατιωτική Δύναμη, ώστε να τιθασσεύει την τουρκική αρπακτικότητα; Όχι.
Μπορεί η Κύπρος να επιβάλει σήμερα στην Τουρκία με διπλωματικά εργαλεία το Δίκαιό της και ν’ αποκτήσει την Ελευθερία της; Όχι.
Μπορεί αύριο να εξαναγκάσει (διπλωματικά και με βάση το Διεθνές Δίκαιο) την Τουρκία να υποχωρήσει στις κατακτητικές εισβολές της; Όχι.

Όλα αυτά τα όχι δεν είναι εφευρέσεις. Ούτε προφητείες. Ούτε σοφίες. Είναι ρεαλισμός. Είναι η σκληρή πραγματικότης. Είναι η Ιστορία και τα καθαρά διδάγματα, τουλάχιστον, των τελευταίων δεκαετιών μετά το 1974. Οι ατέλειωτες Συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, μεταξύ δήθεν των δύο Κοινοτήτων της Κύπρου, απέτυχαν. Γιατί; Επειδή η Τουρκία λύση εννοούσε και ήθελε την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον τελικό πλήρη έλεγχο της Κύπρου.

Το ερώτημα για 45 χρόνια έμεινε το ίδιο: Πώς η Τουρκία θα υποχωρήσει από τα Κατακτητικά της Σχέδια; Αφού ούτε Στρατιωτική, ούτε Διπλωματική Δύναμη επιβολής διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία, πώς θα «νικούσε» την τουρκική ακόρεστη επιθετικότητα; Οι Συνομιλίες ήταν ο βολικός ευσεβοποθισμός και η βολική «απάντηση». Βοηθούσε τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς ηγέτες να εξασφαλίζουν πολιτειακά αξιώματα. Και διευκόλυνε τον Κυπριακό Ελληνισμό να ζει σε πλάνες και κούφιες ελπίδες, ότι τουλάχιστον χειρότερα δεν θα πάθαινε…


Μετά την Εθνική τραγωδία του 1974 ο Κυπριακός Ελληνισμός φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί τι έπαθε. Ούτε, κυρίως, τι θα πάθει. Δεν έπαθαν απλώς επιτηδευμένη ή γνήσια ενδημική κώφωση και τύφλωση οι ηγέτες. Έπαθε και ο Λαός. Ούτε και σήμερα αυτός ο Λαός αντιλαμβάνεται ή έστω προσπαθεί να αντιληφθεί τι θα του συμβεί. Άγνοια, Απάθεια, Ύπνωση, Λήθαργος. Όλα αυτά είναι προϊόντα των ολέθριων Συνομιλιών των τελευταίων 45 ετών…

Οι ηγεσίες Ελλάδος και Κύπρου διαβουκολούν τους Έλληνες ότι το Διεθνές Δίκαιο, η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη θα μας σώσουν την κρίσιμη ώρα που έρχεται. Εθελοτυφλούν και στρουθοκαμηλίζουν και εμπαίζουν τον Λαό, δυστυχώς, οι πολιτικοί ηγέτες και της Ελλάδος και της Κύπρου. Παίζουν, όμως, εν ου παικτοίς… Η Τουρκία επιβάλλεται με επίδειξη της Στρατιωτικής της Ισχύος. Ελλάς και Κύπρος ακόμα βαυκαλίζονται ότι η Τουρκία ρητορεύει απειλητικά, αλλά ότι δεν θα υλοποιήσει τα δεδηλωμένα κατακτητικά της Σχέδια.

Δεν έπρεπε η Ελλάδα να κατανοήσει εδώ και χρόνια τι σχεδίαζε η Τουρκία; Δεν έπρεπε να δομηθεί μια Ενιαία Στρατιωτική Άμυνα Ελλάδας – Κύπρου (αποτελεσματική και πειστική) έναντι των Τουρκικών Εισβολών; Δυστυχώς, η Ελλάδα παραπαίει ακόμα στην αμηχανία και φοβία της. Δυστυχώς, η Κύπρος δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι μόνο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας δρόμος είναι Αντίσταση και Πειστική Άμυνα. Ο Άλλος είναι σταδιακή… «ειρηνική» υποταγή και Εθνική φαλκίδευση. Με πόλεμο ή χωρίς πόλεμο, με θερμά γεγονότα ή με ψυχρές υπογραφές υποταγής, ο Τούρκος προχωρεί να επιβάλει αυτά που προχθές βάφτισε PAX TURKA. Δηλαδή επιβολή «Ειρήνης» με θανάτωση της Ελλαδικής και Κυπριακής Κυριαρχίας. Δηλαδή «Ειρήνη» Τάφου και Ενταφιασμού αυτής της Κυριαρχίας…

Κώστας Χατζηκωστής
Η Σημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]