Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόβα πολέμου από Τουρκία με εικονική επιδρομή στα νησιά!


Επικίνδυνα παιχνίδια με υπερπτήσεις σε ύψος μόλις 160 μ. στην ίδια περιοχή όπου πετούσε και ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ

Ρεπορτάζ Ανδρέας Κούτρας

Παιχνίδια πολέμου από την Τουρκία τα τελευταία δύο 24ωρα στο Αιγαίο. Χθες είχαμε μπαράζ πτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά (12 τον αριθμό), που σε ορισμένες περιπτώσεις «έξυσαν» το εθνικό έδαφος, αφού πέταξαν σε ύψος 500 ποδών (μόλις 160 μέτρα), κι αυτό τη στιγμή που μετέβαινε στα δύο νησιά ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Την προηγούμενη ημέρα καταγράφηκε ρεκόρ εμπλοκών (συνολικά 16) μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο, με τα αεροσκάφη της γειτονικής χώρας να ανεφοδιάζονται στον αέρα, να εφορμούν και πάλι στον εθνικό εναέριο χώρο και τα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας να απαντούν με αναχαίτιση.

Είχαν δεσμεύσει οι Τούρκοι περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ και μέχρι την ελληνική υφαλοκρηπίδα για αεροναυτική άσκηση. Σε μια εμπλοκή, ο Τούρκος πιλότος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το ραντάρ του F-16 της Π.Α. (ο Έλληνας χειριστής τον είχε «κλειδώσει»), προχώρησε στη ρίψη αερόφυλλων - μια ενέργεια εχθρική και επικίνδυνη, ιδίως όταν το ελληνικό αεροσκάφος, που είχε πάρει την... ουρά του τουρκικού, βρισκόταν σε πολύ μικρή απόσταση.


Η κατάσταση της Τρίτης αναφέρθηκε από επιτελείς του Πενταγώνου ως κλιμάκωση και με χαρακτηριστικά που προσέδιδαν σε αυτήν στοιχεία εχθρικής επιχείρησης. Όσα συνέβησαν χθες ήρθαν να προστεθούν στον προβληματισμό της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η Άγκυρα επιδιώκει -μαζί με τις αξιώσεις για έρευνες και γεωτρήσεις στο νότιο Αιγαίο, ως απόρροια των συμφωνιών που υπέγραψε με τη Λιβύη- να εντείνει και την από αέρος αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Απόδειξη, οι 12 υπερπτήσεις σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας (η μία πάνω από τη Ρω και οι υπόλοιπες πάνω από Οινούσσες και Παναγιά).

Τον περίμεναν

Οι Τούρκοι ανέμεναν την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά, με ελικόπτερα NH-90 από τη Χίο στις Οινούσσες και στην Παναγιά, με αφορμή τα Χριστούγεννα, και, σε μια προσπάθεια επαναφοράς της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών», προέβησαν σε σωρεία πτήσεων πάνω από το εθνικό έδαφος.

Η εικονική επιδρομή των ελληνικών νησιών από τα τουρκικά F-16 ξεκίνησε στις 13.35 και διήρκεσε μέχρι τις 13.59, με διαδοχικές υπερπτήσεις σε ύψος από τα 500 έως τα 23.000 πόδια. Οι πτήσεις άνωθεν του κατοικημένου ελληνικού νησιού μόλις στα 500 πόδια (160 μέτρα) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ενέργεια και προσομοιάζει σε προσβολή στόχων. Συνολικά, χθες, σημειώθηκαν 51 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, 15 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και είχαμε τρεις εμπλοκές.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]