Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΟΗΕ χαιρετίζει μια νέα "στροφή" στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες


Τοποθεσίες για επανεγκαταστάσεις στην Ευρώπη, υποσχέσεις για χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων και δεσμεύσεις για καλύτερη ενσωμάτωση: το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη επέτρεψε στη διεθνή κοινότητα να κάνει μια νέα "στροφή", χαιρέτισε σήμερα ο ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που άρχισε χθες, Τρίτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) σκόπευε να δώσει μια νέα ανάσα στην κατανομή του βάρους των εκτοπισμένων, από τους οποίους 26 εκατομμύρια πρόσφυγες εγκατέλειψαν τη χώρα τους.

"Η δημόσια στήριξη για το άσυλο αποδυναμώθηκε τα τελευταία χρόνια. Και σε πολλές περιπτώσεις, οι κοινότητες που υποδέχονται πρόσφυγες (οι οποίοι σε ποσοστό 80% μετοίκησαν σε φτωχές και σε αναπτυσσόμενες χώρες) αισθάνθηκαν ότι έχουν κατακλυστεί ή ξεχαστεί", δήλωσε απόψε ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.


"Αλλά οι καταστάσεις των προσφύγων είναι 'κρίσεις' όταν τις αφήσεις έτσι να εξελιχθούν, σκεπτόμενος βραχυπρόθεσμα και αμελώντας τις κοινότητες στις οποίες φθάνουν οι πρόσφυγες", πρόσθεσε. "Στο Φόρουμ αυτό, είδαμε μια αποφασιστική στροφή προς το μακροπρόθεσμο όραμα".

Συνολικά περισσότερες από 770 "υποσχέσεις" σε διαφόρους τομείς δόθηκαν σε αυτό το Φόρουμ, το οποίο ήταν η ευκαιρία για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να "αναλάβει συλλογικά" το βάρος της ροής των προσφύγων.

Δεσμεύσεις αναλήφθηκαν για χορήγηση άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογράμμισε η Ύπατη Αρμοστεία σε ανακοίνωση.

Ο ιδιωτικός τομέας, από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοινώσεις για την πρόσβαση των προσφύγων "σε τουλάχιστον 15.000 θέσεις εργασίας".

Οι κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, της εκπαίδευσης, υπέρ αλλαγών της νομοθεσίας, για παράδειγμα για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο σχολείο για τα παιδιά.

Η Ύπατη Αρμοστεία χαιρέτισε επίσης ανακοινώσεις για την μετεγκατάσταση, ένα πρόγραμμα που αφορά την εγκατάσταση σε τρίτες χώρες ανθρώπων ήδη εκτοπισμένων.

"Περισσότερες από 30.000 τοποθεσίες για μετεγκατάσταση για το 2020" στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεσμεύτηκε από την πλευρά της για "οικονομική στήριξη" των κρατών αυτών.

Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά σε 1,44 εκατομμύριο τον αριθμό των προσφύγων που χρήζουν μετεγκατάστασης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]