Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρέσβης Λιβύης: Η αυτού εξοχότης ο Ερντογάν θα μας στηρίξει στρατιωτικά


Ο πρέσβης της Λιβύης στην Άγκυρα εξέφρασε την πεποίθησή ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης θα λάβει στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία, δηλώνοντας ότι ο Ερντογάν «θα δώσει χέρι βοήθειας».
«Πιστεύουμε ότι η Αυτού Εξοχότης πρόεδρος Ερντογάν θα δώσει χέρι βοήθειας χωρίς καθυστέρηση εάν του ζητηθεί. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε την ιστορική σχέση που ενώνει τον λαό της Λιβύης και τον τουρκικό λαό», 
δήλωσε ο πρέσβης Αμπντουραζάκ Μουχτάρ Αμπντουλγκαντέρ μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αποστολή στρατευμάτων «δεν ήταν ασυνήθιστη στη διάρκεια της Ιστορίας». Αναφερθείς στη συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών (που συμπλήρωνε τη συμφωνία για τη χάραξη των θαλάσσιων ζωνών) ο πρέσβης δήλωσε ότι ωφελεί και τις δύο χώρες. «Τι θα μπορούσε να είναι εμπόδιο εάν μια τουρκική [στρατιωτική] βάση είναι επιθυμητή στη Λιβύη. Η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα και έχουμε μια ιστορία μαζί της», πρόσθεσε.


Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αντίδραση άλλων χωρών για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο πρέσβης είπε ότι «δεν έχουν σημασία». «Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των άλλων κρατών και την ιδιωτικότητα των σχέσεων. Τη νομιμότητα των συμφωνιών τη δίνουν τα συμβαλλόμενα μέρη. Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν εκτός των δύο σχετικών χωρών [σ.σ. που συνήψαν τη συμφωνία], δεν έχουν καμία σημασία», πρόσθεσε.

Μιλώντας, τέλος, για το ενδεχόμενο κοινών γεωτρήσεων Τουρκίας – Λιβύης στην ανατολική Μεσόγειο, ο πρέσβης της Λιβύης δήλωσε ότι το αρμόδιο όργανο για να καθορίσει τις πολιτικές πετρελαίου και εξορύξεων είναι Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης. «Αυτό το μνημόνιο είναι η εκτεταμένη ή πιο προωθημένη εκδοχή της συμφωνίας ασφάλειας που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης το 2012. Η θαλάσσια δικαιοδοσία στη νέα συμφωνία καθορίζεται από τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε ο πρέσβης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]