Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόσχα: Τρεις νεκροί κοντά στα γραφεία της FSB


Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, διαδόχου υπηρεσίας της διαβόητης σοβιετικής KGB, το απόγευμα στο κέντρο της Μόσχας, στην πλατεία Λουμπιάνκα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας αστυνομικός σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα ανταλλαγή πυρών σε χώρο στάθμευσης κοντά στο κτίριο της FSB, με το περιστατικό να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Το Reuters μεταδίδει πως σημειώθηκε εκ νέου ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Μόσχας και πάλι πλησίον στην έδρα της FSB, όπου ο δράστης ή ένας εκ των δραστών κατέφυγε σε χώρο στάθμευσης. Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ στην περιοχή κινούνται πάνοπλοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Παράλληλα, έκρηξη ακούστηκε στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, μεταδίδουν πολλά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αυτόπτη μάρτυρα.


Αντιφατικές οι πληροφορίες για τους δράστες και τις απώλειες

Στις 19:13 (18:13 ώρα Ελλάδος) ο εκπρόσωπος Τύπου της FSB ανέφερε πως και ένας τρίτος ένοπλος εξουδετερώθηκε, ωστόσο στις 19:24 αναφέρθηκε από δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή ότι ακούστηκαν και πάλι πυρά. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται σε πλήρη αντίφαση με άλλη όμως ανακοίνωση της FSB που ανέφερε ότι ένας εργαζόμενός της σκοτώθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, αναφέροντας ότι ο δράστης ήταν ένας, ο οποίος άνοιξε πυρ ενώ δεν εισήλθε στο κτίριο της FSB.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρεται ότι τουλάχιστον δύο άτομα είχαν εισέλθει στο κτίριο της FSB, στον χώρο υποδοχής, οπότε και ξαφνικά ακούστηκαν ριπές αυτομάτων όπλων. Εν συνεχεία ακολούθησε σύγχυση, με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν πως ένας εκ των δραστών εξήλθε του κτιρίου συνεχίζοντας να εξαπολύει πυρά. Αργότερα η FSB διέψευσε ότι ο δράστες (ή οι δράστες) πέτυχαν να εισέλθουν στο κτίριο, αλλά ότι βρέθηκαν σε παρακείμενο του αρχηγείου κτίριο). Παράλληλα, αναφέρεται πως ένας εκ των δραστών έχει πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Εξάλλου, τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει του τρεις, ενώ αρκετοί εικάζεται πως είναι και οι τραυματίες από την ανταλλαγή πυροβολισμών διαρκείας που σημειώθηκε γύρω από το κτίριο της FSB. Σε κάθε περίπτωση αυτή την ώρα ο δράστης ή οι (τρεις;) δράστες φέρονται να έχουν εξουδετερωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αυτή την ώρα η αστυνομία επεκτείνει την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο που ερρίφθησαν εκ νέου πυροβολισμοί.

Ενημερώθηκε ο Βλ. Πούτιν

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB. Πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχομένως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε, τα στοιχεία του ταυτοποιούνται, μεταδίδει το RIA Novosti,ενώ πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί είναι οι τραυματίες από την ανταλλαγή των πυρών.

Στον άδειο δρόμο μπροστά από το αρχηγείο της FSB πάνοπλοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κινούντο περιμετρικά του κτιρίου, καθώς διερευνάται το ενδεχόμενο ένας εκ των δραστών να έχει διαφύγει. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Baza, πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο αρχηγείο της FSB προκειμένου να κατασβέσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, μετά τους πυροβολισμούς.

Σε όλα τα κτίρια της FSB ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Φρούριο», που σημαίνει ότι εφαρμόζεται πλήρης αποκλεισμός εισόδου - εξόδου τόσο για το προσωπικό όσο και για τους απλούς πολίτες. Ομάδες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «ALPHA» κλήθηκαν στο αρχηγείο της FSB, σύμφωνα με το REN TV.

Κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες μαγνητοσκόπησαν στιγμιότυπα της επίθεσης.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως μεταξύ των τριών θυμάτων συμπεριλαμβάνεται κι ένας φρουρός ασφαλείας της FSB. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες για τα δύο άλλα θύματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]