Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μυτιλήνη: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα χορήγησης πλαστών χαρτιών σε αλλοδαπούς


Συνελήφθησαν 2 δικηγόροι και μια ψυχολόγος ως εγκέφαλοι

Του Άρη Σπίνου

Κύκλωμα το οποίο εφοδίαζε σε αλλοδαπούς, με το ...αζημίωτο, παράνομα γνωματεύσεις «μετατραυματικού στρες» για να χαρακτηριστούν ως «ευάλωτα πρόσωπα», εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στη Μυτιλήνη.Στη "βιομηχανία" έκδοσης γνωματεύσεων, εμπλέκονται πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων μία ψυχολόγος και δύο δικηγόροι, οι οποίοι έπαιρναν από 550 έως 950 ευρώ από κάθε αλλοδαπό που είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο προκειμένου να τους βεβαιώσουν ότι έχουν υποστεί μετατραυματικό στρες.

Συνολικά 538 άτομα είχαν πάρει τέτοιες βεβαιώσεις με αποτέλεσμα να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων ως "ευάλωτα πρόσωπα".
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος μετά από έρευνα πολλών μηνών.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, με τη βεβαίωση – γνωμάτευση οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονταν από την υπηρεσία ασύλου ως «ευάλωτα πρόσωπα» και τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους απολάμβαναν επιπλέον δικαιωμάτων προστασίας και συνδρομής.

Για την εμπλοκή τους στο εγκληματικό δίκτυο έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και τέσσερις Έλληνες μεταξύ των οποίων ο ψυχολόγος και οι δύο δικηγόροι. Τρεις από τους εμπλεκόμενους συνελήφθησαν.Ψυχολόγος υπέγραφε τις γνωματεύσεις
Τις γνωματεύσεις υπέγραφε καταχρηστικά η συλληφθείσα ψυχολόγος, χωρίς να έχει σχετικό δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.


Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο φορητοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb), το χρηματικό ποσό των 4.615 ευρώ και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος των παράνομων γνωματεύσεων "μετατραυματικού στρες" και χαρακτηρισμού μεταναστών ως "ευάλωτα πρόσωπα".

Edolio


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]