Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποσυμφόρηση: Το νέο παραμύθι


500 αφίξεις ημερησίως μόνο από τα νησιά!

Μετά τις έμμεσες απειλές του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που μάλλον δυσαρέστησαν το κυβερνητικό στρατόπεδο, ήρθαν οι σημερινές αντιδράσεις σε Γιαννιτσά και Σέρρες για να καταδείξουν το μέγεθος της υποκρισίας στο ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομεταναστευτικής εισβολής, άλλως, του εποικισμού της πατρίδος μας. Υποκρισία, βασιζόμενη στην ομηρία συμπατριωτών μας. Αυτών που υφίστανται αυτή τη στιγμή το βάρος του εποικισμού της χώρας μας.

Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια στα Γιαννιτσά, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών σε κατάλυμα της περιοχής τους, ήρθε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Κουμουτσάκος να σύρει το χορό στο νέο «αφήγημα». Πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας. Οι συμπατριώτες μας σ’ αυτές τις περιοχές έχουν υποφέρει πολύ. Αυτό έλεγε και ξανάλεγε ο κ. Υπουργός, διαβεβαιώνοντάς μας ότι όλα θα επιλυθούν χάρις το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή, καθώς και στο «PLAN B» του πρωθυπουργού, το οποίο όμως δε θέλει να μας πει.


Να βάλουμε όλοι πλάτη για τους συμπατριώτες μας

Συγχρόνως, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος ζητούσε στον ίδιο φιλοκυβερνητικό σταθμό «…να βάλουμε όλοι πλάτη. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες». Κανείς βέβαια και ούτε ο δημοφιλής δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος δε συμμερίζεται τις απειλές Βαρβιτσιώτη. «Επειδή φοβάμαι ότι τέτοιου είδους επεισόδια θα ενταθούν από ακραίους η από ανενημέρωτους πολίτες, που απλώς δικαιολογημένα φοβούνται, νομίζω ότι η προσωρινή μετεγκατάσταση των υποψήφιων για προσφυγικό άσυλο, θα πρέπει να γίνεται με συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, που θα αποδεχτούν την προσωρινή συνύπαρξη τους με τους αλλοδαπούς για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους και για να βοηθήσουν τους κατοίκους των νησιών μας που υποφέρουν…». Ανενημέρωτοι δηλαδή, που όμως δικαιολογημένα φοβούνται και πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους και που θα αποδεχθούν (σίγουρα;) την προσωρινή (δε θα βάζαμε και στοίχημα) συνύπαρξη…

Η νέα επικοινωνιακή μεταναστευτική πολιτική

Σταδιακά λοιπόν ξεδιπλώνεται η νέα επικοινωνιακή πολιτική της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η οποία βασίζεται στα παρακάτω σημεία, τα οποία ωστόσο δεν προμηνύουν κάτι θετικό ως προς την αντιμετώπιση του εθνικού αυτού θέματος, το οποίο θα κάνει πολύ σύντομα το Σκοπιανό να φαντάζει παρωνυχίδα.

1. Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα μόνον της Ελλάδος. Εμείς ήμαστε από την αρχή σε εγρήγορση, όμως η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά της.
2.Δε θέλουμε να επιβαρύνουμε την ενδοχώρα, αλλά να αποσυμφορήσουμε τα νησιά.
3. Έχουμε ψηφίσει έναν νέο νόμο.
4. Έχουμε Plan B, αλλά δε σας το λέμε.

Συμπεραίνει λοιπόν κανείς, ότι αφενός μας δουλεύουν, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι διατεθειμένες να αντικαταστήσουν τις παραμεθόριες νήσους στο ρόλο των «προσωρινών χώρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο», ενώ στην πραγματικότητα έχουν σκοπό να επιβάλουν αυτή τους την απόφαση, ανεξαρτήτως της βουλήσεως των τοπικών κοινωνιών. Τι κι αν άλλωστε, καθημερινά έχουμε γύρω στις 500 νέες αφίξεις στα νησιά απέναντι από την Τουρκία.

Ειλικρινής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Κι όλα αυτά, πατώντας στους γνωστούς «ανθρωπιστικούς» ηθικούς εκβιασμούς, συμπεριλαμβανομένου αυτή τη φορά και του δράματος των κατοίκων των νησιών, το οποίο πρέπει να επιμερισθούν όλοι οι Έλληνες. Λες και δεν υπάρχει άλλη λύση.

Τελικά, ίσως ο κ. Βαρβιτσιώτης να ήταν ο πιο ειλικρινής όλων. Θα το επιβάλουν, διότι το έχουν προαποφασίσει. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε.

Φυσικά και υπάρχει λύση

Το δρόμο τον έχει δείξει ο Σαλβίνι. Είναι πιο δύσκολο για την Ελλάδα, όμως πρέπει να παρακάμψει κάθε ψευδοηθικό ενδοιασμό και να καταστήσει την παραβίαση των συνόρων της σε μαρτύριο. Αυτό, όπως έχει διδάξει η πρόσφατη εμπειρία και τις ροές θα μειώσει και τα θύματα θα περιορίσει, αλλά και τις ΜΚΟ θα ξεσκεπάσει, οι οποίες τρέφονται από τη συμφορά που κουβαλούν μαζί τους όλοι αυτοί οι παρείσακτοι.

The Righter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Λαθρο-εποικισμός είναι παράνομων μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεταναστευτικό για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει να θεωρηθεί ως πρόβλημα της Ελλάδος ασχέτως εάν υπάρχει βοήθεια από την Ευρώπη ή δεν υπάρχει. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]