Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμία υπαναχώρηση Eni-Total λόγω τουρκικής παρουσίας στο «τεμάχιο 7»


Ανώτατες κυβερνητικές πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Eni - Total διαψεύδουν ότι υπήρξε αλλαγή σχεδίων ως προς τα χρονοδιαγραμμάτα και τους στόχους των γεωτρήσεων, καθώς και πως δεν υπήρξε υπαναχώρηση ως προς την γεώτρηση στο «τεμάχιο 7» εξαιτίας της τουρκικής παρουσίας.

Σύμφωνα με το Economy Today το οποίο παραθέτει τα όσα δήλωσαν οι συγκεκριμένες ανώτατες κυβερνητικές πηγές στην Κύπρο, ουδέποτε είχε υπάρξει επισημοποίηση πρόθεσης για εκκίνηση νέων ερευνών και γεωτρήσεων από το «τεμάχιο 7».

Όπως ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές «Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις νέες τις έρευνες από το σημείο ή τα σημεία που κρίνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες σε αυτό το χρονικό σημείο να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα», προσθέτοντας ότι αποτελεί πάγια πρακτική εκ μέρους των ενεργειακών εταιρειών να μην προβαίνουν σε εκ των προτέρων ανακοίνωση των στόχων στους οποίους θα διενεργήσουν έρευνες και γεωτρήσεις.


Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωσαν πως καμία περίπτωση δεν εγείρονται ζητήματα ασφαλείας για το τεμάχιο 7.

Σε κάθε περίπτωση από το πρωί δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επαναδιαμόρφωση εκ μέρους της κοινοπραξίας Eni-Total του αρχικού προγράμματος γεωτρήσεων, μόλις δύο μήνες πριν από την έναρξή του, υπό το βάρος των συνεχιζόμενων τουρκικών απειλών και προκλήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Η αυξανόμενη ένταση από πλευράς Άγκυρας φαίνεται να οδήγησε την ιταλο-γαλλική κοινοπραξία προς το «τεμάχιο 11» το οποίο βρίσκεται εκτός της τουρκικής ακτίνας δράσης, ωστόσο η αλλαγή αυτή αποδίδεται ως μια κίνηση τακτικής, που σχετίζεται με τις συμβατικές υποχρεώσεις της κοινοπραξίας και δεν συνιστά υπαναχώρηση εξαιτίας της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]