Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί σε κατηγορούν για ρατσισμό!


Aν θέλετε να κατανοήσετε το επίπεδο «ενημέρωσης» που παρέχει η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την περιβόητη επιστολή της πρώην πλέον προέδρου της ΟΝΝΕΔ στην Πεντέλη, κα Φαίη Νικητοπούλου. Να διαβάσετε την μονοσέλιδη επιστολή, και μετά να διαβάσετε το πως τα ΜΜΕ σας πλάσαραν την επιστολή.

Όταν η κα Νικητοπούλου έθεσε το θέμα της μη μεταφοράς του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης σε όλη την Ελλάδα, ήταν αυτό ένα ρατσιστικό επιχείρημα; Όταν έθεσε το θέμα του τοπικού νοσοκομείου; Το θέμα της εγκληματικότητας; Τις ψεύτικες ηλικίες που δηλώνουν οι λαθρομετανάστες; Τους κινδύνους για την δημόσια υγεία; Τις επιπτώσεις στα σχολεία, στη μάθηση και τις «πολυπολιτισμικές» αλληλοεπιδράσεις;

Δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού στην επιστολή της κας Νικητοπούλου. Το πρόβλημα με την επιστολή της κας Νικητοπούλου είναι ότι θέτει απλά, νηφάλια και τεκμηριωμένα βασικά ερωτήματα και θέματα για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δηλαδή η κα Νικητοπούλου ασχολήθηκε με θέματα που θα έπρεπε να είχαν απασχολήσει τους αρμόδιους υπουργούς. Βέβαια, οι αρμόδιοι υπουργοί που γαλουχήθηκαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης έχοντας ως ιδεώδη τους «αγώνες» και τις ιδεοληψίες της αριστεράς, είναι κάπως δύσκολο να παραδεχτούν τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.


Στην Αυγή διαβάσαμε γιατί «Ο ρατσισμός της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης αποκάλυψε την ψυχή της Ν.Δ.» Στην Εφημερίδα των Συντακτών για «Ρατσιστικός οχετός κατά μεταναστών και προσφύγων.» Στην iefimerida για το ότι «Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά τον σάλο με τη ρατσιστική επιστολή.» Στα ΝΕΑ για «Ρατσιστικό παραλήρημα κατά προσφύγων.» Η ομοιομορφία στην ενημέρωση είναι πράγματι αξιοσημείωτη.

Θα πρέπει να το έχετε παρατηρήσει, ότι στο ζήτημα των ανοιχτών συνόρων όλα τα ΜΜΕ έχουν την ίδια ακριβώς στάση. Δηλαδή ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ. Επίσης θα έχετε παρατηρήσει το πόσο συχνά καταδικάζουν κάποιον ως ρατσιστή και ξενοφοβικό, χωρίς σχεδόν ποτέ να σου που τι είναι αυτό που είπε ή έκανε. Και δεν σου λένε τι είπε ή έκανε, γιατί στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, αν άκουγες τι είπε ο «κατηγορούμενος» θα καταλάβαινες ότι απλά άσκησε μια λογική κριτική στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Η κατηγορία του ρατσισμού χρησιμοποιείται ως ένα μέσο λογοκρισίας. Ως ένα εργαλείο φόβου με σκοπό να επιβάλει την σιωπή σου. Μην μιλήσεις για αυτά που βλέπεις, μην εκφράσεις τις απόψεις σου, γιατί απλούστατα θα σε μετατρέψουμε σε έναν παρία της κοινωνίας.

Ο σπουδαίος σοβιετολόγος Leonard Schapiro είχε πει ότι «το πραγματικό αντικείμενο της προπαγάνδας δεν είναι ούτε να πείσει ούτε να προσηλυτίσει, αλλά να παραγάγει έναν ομοιόμορφο τρόπο δημόσιου λόγου, έτσι ώστε και το παραμικρό ίχνος ανορθόδοξης σκέψης να ηχεί ως μια απειλητική παραφωνία». Δεν μπορείς να μιλήσεις για την καταστροφή της πατρίδας σου, της θρησκείας και των παραδόσεων σου γιατί μια τέτοια στάση θα ήταν μια «απειλητική παραφωνία» για το πολιτι-δημοσιογραφικό κατεστημένο.

The Righter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Θα μας κατηγορήσουν για ρατσισμό κι εμείς δεν θα κοιμηθούμε το βράδυ από τη στενοχώρια μας.Βρε άει στο διάστημα κι ακόμα παραπέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η πολιτική είναι ανθελληνική, ακόμη και εαν οι λέξεις χάσουν τη σημασία τους αυτοί συνεχίζουν. Εμείς τι κάνουμε κύριοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Θα πρέπει να το έχετε παρατηρήσει, ότι στο ζήτημα των ανοιχτών συνόρων όλα τα ΜΜΕ έχουν την ίδια ακριβώς στάση. Δηλαδή ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ. Επίσης θα έχετε παρατηρήσει το πόσο συχνά καταδικάζουν κάποιον ως ρατσιστή και ξενοφοβικό, χωρίς σχεδόν ποτέ να σου που τι είναι αυτό που είπε ή έκανε. Και δεν σου λένε τι είπε ή έκανε, γιατί στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, αν άκουγες τι είπε ο «κατηγορούμενος» θα καταλάβαινες ότι απλά άσκησε μια λογική κριτική στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Η κατηγορία του ρατσισμού χρησιμοποιείται ως ένα μέσο λογοκρισίας. Ως ένα εργαλείο φόβου με σκοπό να επιβάλει την σιωπή σου. Μην μιλήσεις για αυτά που βλέπεις, μην εκφράσεις τις απόψεις σου, γιατί απλούστατα θα σε μετατρέψουμε σε έναν παρία της κοινωνίας."

  ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΘΕΜΑ "ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ". ΓΙΑΤΙ; EAN ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Νοεμβρίου 2019, υπάρχει το σχόλιο κάποιου ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ που ρίχνει το δηλητήριό του για την συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του λαθροεποικισμού της Ελλάδας μας που έγινε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη. Πόσα πήρε ο τύπος για να γράψει το άρθρο και να περάσει γραμμή να σκύψουμε το κεφάλι στην εισβολή και επέλαση των λαθροσκουπιδιών; Τι ωφέλη έχει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για να επιτρέπει και προωθεί τέτοια δημοσιεύματα και μάλιστα πρωτοσέλιδα; Ας μας πούνε και εμπράκτως να μας αποδείξουνε, αυτός ο τόσο "ευαίσθητος & ανθρωπιστής" σχολιαστής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και οι περί αυτόν, πόσους λαθρο πήρε ο καθένας από αυτούς στο σπίτι και το εξοχικό του να τους φροντίσουν με δικά τους έξοδα, διότι το δημόσιο χρήμα που πετιέται για τα λαθροσκουπίδια ανήκει στον Ελληνα βαριά φορολογούμενο που δεν μπορεί να ανασάνει από την βαριά φορολογία. Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, όχι στους λαθρο, τους διεθνείς τοκογλύφους και τα σκοτεινά ανθελληνικά κέντρα που την λυμαίνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από το δεύτερο σχολιαστή τέθηκε το ερώτημα που πρέπει κάθε αληθινός ΕΛΛΗΝΑΣ να θέσει στον εαυτό του και να "κόψει το λαιμό του" να βρει απάντηση: ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.


  Υ.Γ.Καλύτερα "να κόψουμε οι ίδιοι το λαιμό μας" να βρούμε απάντηση, παρά να περιμένουμε αδρανείς να μας το κόψουν "άλλοι", με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  Αν είναι τόσο κούφιο ώστε να δεχτούμε κατάληψη της πατρίδος μας από δήθεν ταλαίπωρους και δήθεν άοπλους εισβολείς (στον Έβρο επιτέθηκαν σε αγρότη με τσεκούρια, άρα όπλα μπορούν να βρουν όσα θέλουν, είτε εκ των ενόντων είτε προγραμματισμένα!)τότε το κεφάλι μας είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα το "χάσουμε", είτε γιατί γερνάμε ως λαός και θα μας υπερφαλαγγίσουν οι "καημένοι" οι έποικοι, είτε με πιο οδυνηρό τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ένας ρατσισμός υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτός που στρέφεται κατά των Ελλήνων. Όποιος έχει αμφιβολία, ας δει τι παρέχεται στους λαθροεισβολείς, που μπαίνουν με την προβιά τού "πρόσφυγα" (το μάθανε το νέο κόλπο): Κατοικία, τροφή, ιματισμός, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέχρι και ... ψυχολογική υποστήριξη και χαρτζιλίκι για τα μικροέξοδα. Ασφαλώς γίνονται κράχτες, διότι ειδοποιούν στην πατρίδα πόσο καλά την βρίσκουν στην Ελλάδα. Γιατί να μην έλθουν κι άλλοι;

  Δείτε, όμως, εδώ. Ναι, αναγκάστηκε να γίνει ληστής, γιατί πεινούσε και είναι άστεγος. Και είναι άστεγος και πεινά, επειδή έχει την ατυχία να είναι Έλληνας και όχι λαθρομετανάστης. Υπάρχει καθόλου ντροπή σ' αυτόν τον τόπο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]