Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύλληψη δύο υπόπτων για χρηματοδότηση του ISIS στη Μόσχα


Δυο άτομα που είναι ύποπτα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής ομάδας Daesh συνελήφθησαν στην περιοχή της Μόσχας μετά από μεγάλης κλίμακας έρευνες στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη η επίσημη εκπρόσωπος της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η ρωσική εξεταστική επιτροπή αποκάλυψε ότι τα μέλη του Daesh (γνωστό και ως ISIS) διοργάνωσαν από το 2014 έως το Σεπτέμβριο του 2017, τη χορηγία της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών.

Ενώ οι τρομοκράτες είχαν ως ορμητήριο τη Συρία, ανέθεταν στους κατοίκους της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Daesh μέσω συστημάτων πληρωμών και στη συνέχεια την παράδοση χρημάτων στη Συρία. Πάνω από 200 άτομα από επτά ρωσικές ομοσπονδιακές οντότητες έχουν ενισχύσει το Daesh με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ρούβλια (124.960 δολάρια). Ποινικές υποθέσεις εναντίον ορισμένων έχουν ήδη ξεκινήσει.


«Δύο ύποπτοι που διαπράττουν το έγκλημα που προβλέπεται στο εδάφιο 1 του Άρθρου 205.1 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα - διευκόλυνση των τρομοκρατικών ενεργειών - συνελήφθησαν στο έδαφος της Μόσχας και της Περιφέρειας της Μόσχας μετά από δραστηριότητες διερεύνησης. Λαμβάνοντας υπ όψιν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τους, θα ζητηθελι από το δικαστήριο να συλληφθούν προληπτικά», ανέφερε η Πετρένκο.

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές εντόπισαν συγκεκριμένες ενέργειες που διέπραξαν οι ύποπτοι και επαληθεύοντας επίσης τη συμμετοχή τους σε άλλα εγκλήματα. Επιπλέον, λαμβάνονται ενεργά μέτρα για τον εντοπισμό και άλλων ειδεχθών εγκλημάτων που πιθανότατα έχουν διαπράξει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]